La mulți ani, Mircea Baniciu! Solist etalon pentru muzica românească, va fi sărbătorit la 50 de ani de carieră într-o gală magistrală

0

Mircea Baniciu, solistul fenomen al anilor ’70 prin cea mai populară formație românească dintotdeauna, Phoenix, a ajuns la cea de-a 74-a aniversare.

 Mult mai importantă rămâne aniversarea prodigioasei sale cariere artistice, 50 de ani de la debutul artistic. O viață închinată muzicii, ce a lăsat amintiri și frumoase povești muzicale care au bucurat milioane de români, amintim: ”Andri Popa”, ”Hanul ulciorului nesecat”, ”Nunta”, ”Dealul cu dor”, ”Tristeți provinciale”, ”Frunza”  ori ”Viața la țară”.

Artist care a bucurat câteva generații,i va fi sărbătorit pe 22 noiembrie a.c., într-o gală de înaltă ținută, în cel mai important lăcaș de cultură al Bucureștiului, Teatrul Național I.L.Caragiale.

”Spectacol eveniment, eminament aniversar, o incursiune subiectivă şi sentimentală atât în viața profesională, cât și în cea personală a invitatului, sub forma unui show-concept la care vor ”conspira” familia, prietenii de-o viață, totul sub directa îndrumare a lui Horia Brenciu, maestrul de ceremonie al evenimentului”, este descris evenimentul de către organizatori.

La mulți ani, Mircea Baniciu! Solistul etalon al muzicii românești, sărbătorit la 50 de ani de carieră: ”Aniversarea mă prinde vesel și cu chef de viață!”

Urat în avans, artistul cu vocea unică în folk/etno rock-ul românesc ne-a spus că aniversarea îl prinde ”vesel și cu chef de viață”.

Fost solist al Phoenix (1972-1977) și Pasarea Colibri (1993-2003), Mircea Baniciu s-a născut la Timișoara, debutul său muzical având loc la o vârstă fragedă. În 1972 Nicu Covaci l-a cooptat în grupul Phoenix, formație unde a cunoscut o popularitate gigant, încă de la albumul emblematic ”Cei ce ne-au dat nume”. Au urmat ”Muguri de fluier” (1974)  și ”Cantafabule” (1975), ultimul fiind considerat și astăzi cea mai importantă operă rock a unei trupe românești. Mircea Baniciu și-a continuat activitatea solo și după evadarea din comunismul românesc a colegilor săi, Nicu Covaci, Ovidiu Lipan și Josef Kappl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.