Lanţul de farmacii Pharma Life Med, din Grupul MedLife, vrea să preia şase farmacii, tranzacţia fiind analizată de Consiliul Concurenţei

De altfel, ​Sistemul Medical MedLife a anunţat în decembrie 2020 semnarea contractului de achiziţie pentru pachetul majoritar de 75% din acţiunile companiei de distribuţie Pharmachem Distribuţie, aceasta fiind cea mai mare achiziţie a grupului din ultimii ani şi, totodată, prima achiziţie în sectorul pharma.

„Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care PharmaLife Med SRL intenţionează să preia grupul de societăţi CED Pharma, Monix Farm şi Leti-Farm 2000”, a informat autoritatea de concurenţei.

În urma acestei tranzacţii, Pharma Life Med SRL ar urma să achiziţioneze şase farmacii comunitare.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, mai informează autoritatea de concurenţă.

Compania Pharma Life Med SRL este membră a Grupului Med Life, ce desfăşoară activităţi pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse farmaceutice în magazine specializate, operând un lanţ propriu de farmacii comunitare localizate atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

Grupul societăţilor CED Pharma, Monix Farm şi Leti-Farm 2000 desfăşoară, în principal, activităţi pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse farmaceutice în magazine specializate, respectiv în farmacii, localizate la nivelul Municipiului Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed