Laptopurile de business – între mobilitate şi performanţă

0

Este mare sau mic, are display generos sau unul redus. Este plin de funcţii multimedia sau mai simplu. Cântăreşte puţin peste un kilogram sau trece de 2 kilograme, în funcţie de câtă tehnologie intră în el. Vă mai spunem că este alb. Sau negru!

Definiţia laptopului de business variază extrem de mult, în funcţie de producător. Nu este de mirare, pentru că şi situaţiile în care folosim un laptop la locul de muncă diferă. Autonomia extinsă cere o baterie mai grea, prezentările au nevoie de un procesator performant iar conexiunile wireless – atât de necesare- nu fac decât să solicite bateria. La fel face şi ecranul cu diagonală mare.

Cum putem împăca toate cerinţele într-o ofertă cât mai completă? Răspunsul simplu este că nu putem face acest lucru în întregime. Aşa că am ales câteva laptopuri şi am căutat cele mai importante caracteristici pentru oamenii de afaceri.

Din modelele alese de noi, două laptopuri se diferenţiază în cazul dimensiunilor. Apple şi Lenovo s-au luptat pentru titlul de cel mai subţire produs, iar rezultatul este impresionant în ambele cazuri.

Apple este recunoscut pentru sistemul său stabil şi produsele hardware performante. Regăsim instrumentele de lucru obişnuite din Windows şi pe laptopul Apple iar oamenii de afaceri vor gasi cu siguranţă utilă funcţia Time machine – de backup automat a documentelor. Nu în ultimul rând, greutatea scăzută, de 1,3 kilograme îl recomandă oamenilor aflaţi în continuă mişcare. Cei obişnuiţi cu produsele Apple ştiu că şi procesarea imaginii este un punct forte.

Surprinzător, nu cele mai subţiri laptopuri sunt şi cele mai uşoare. Câştigătorul la acest capitol este Toshiba Portege R500, care cântăreşte doar 979 de grame şi este laptopul cu cea mai mică unitate optică din lume, are fingerprint reader, iar hard-discul poate fi criptat pentru a evita accesul persoanelor neautorizate la anumite informaţii.

Sony a reuşit să garanteze o autonomie de invidiat pentru produsul său destinat oamenilor de afaceri. Putem lucra 6,5 ore fără întrerupere dacă alege să folosim placa grafică economică. Pentru că Sony mai prezintă o particularitate – două plăci grafice! La capitolul dotări obişnuite pentru marca japoneză enumerăm criptarea datelor, protecţia hardului şi carcasa de carbon.

Dell are o variantă şi pentru amatorii de distracţii. Sistemul xps oferă posibilitatea de a vedea filme sau asculta muzică fără să porniţi sistemul de operare, ceea ce se traduce prin economii substanţiale la capitolul energie, se poate conecta atât prin wireless, dar şi printr-un simplu SIM 3G.

Lenovo x300 are ADN-ul unui laptop de afaceri. Nu doar pentru că moşteneşte invovaţiile IBM, de la care a cumpărat divizia de PC-uri ci pentru că pentru că merge mai departe atunci când vine vorba de funcţii utile mediului de afaceri. La o răsturnare a unei cafele sau a unui pahar cu apă există nişte drenaje astfel încât apa se scurge prin nişte orificii sub notebook.