Laura Stoica ar fi împlinit 55 de ani! Concerte speciale de ziua celei care a fost cea mai importantă solistă rock a României

0

S-au scurs 15 ani de la tragica dispariție a Laurei Stoica, iar acesta nu a fost uitată. Astăzi, în ziua în care Laura ar fi împlinit 55 de ani, soliste a căror carieră a fost influențată de vocea inconfundabilă a artistei catalogată drept cea mai bună voce feminină a rock-ului românesc vor urca pe scenă concerte în memoriam.

Monica Anghel, Gabriel Dorobanțu, Adrian Enache, Ileana Șipoteanu, dar și Cristina Bălan, Aura (Aura Dănciulescu), trupa Joy  reînsuflețesc marea voce pop- rock-ului românesc. Cum altfel decât prin muzică, mari succese ale artistei, amintim ”Un actor grăbit”, „Mai frumoasă”, „Nici o stea”, „Cartierul cântă rock” sau „Focul”, urmând să fie reinterpretate pe scena Clubului Studenților Târgoviște dar și la o marfe terasă din nordul Capitalei, tribut adus solistei ce a plecat spre ”steaua ei”, așa cum sună un celebru refren pe care l-a lansat. O pierdere încă deplânsă de întreaga suflare a muzicii.

 Pe 9 mai 2006, un teribil accident rutier a curmat viaţa solistei dar și a iubitului ei, Cristi Mărgescu cu câteva luni înainte ca acesta să nască şi să se căsătorească. S-a stins la doar 38 ani.

Laura Stoica ar fi împlinit 55 de ani!

 Mormântul solistei din Cimitirul ”Bellu”, este încă acoperit cu flori, ca și crucea funerară de la locul tragediei din 2006. Oamenii nu au uitat-o și, în periplurile lor rutiere se opresc să-i aprindă o lumânare celei care era socotită una dintre cele mai bune voci ale pop-rock-ului românesc. Nici familia sa, fratele și mama sa nu o pot uita și-i duc numele mai departe prin fundația ce-i poartă numele artistei, festival care, anual, caută tineri talentați pentru a-i cânta piesele defunctei artiste cărora să le dea o șansă pentru ca visele lor să devină realitate.

Octavian Ursulescu despre Laura Stoica: ”După atâta timp, rămâne o interpretă modernă. Tinerii îi caută piesele, le ascultă

”Rămâne și acum, peste timp, una din puținele cântărețe de muzică ușoară orientate către zona rock. O admiram foarte mult, era foarte modernă. La multe din concursurile de muzică ușoară pe care le prezint în ultimii ani, mulți tineri cântăreți își aleg piese lansate de Laura Stoica. Asta m-a uimit. Semn că ea, după atâta timp, rămâne o interpretă modernă. Tinerii îi caută piesele, le ascultă. E o dovadă că Laura Stoica e perenă și rămâne în circuitul muzicii cu piesele ei”, spune veteranul critic muzical și prezentator de evenimente Octavian Ursulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.