AcasăExterneLegea CENZURII TOTALE din Rusia a fost semnată! Ani grei de închisoare...

Legea CENZURII TOTALE din Rusia a fost semnată! Ani grei de închisoare pentru încălcarea ei

În plin război, Rusia vrea să țină sub control lucrurile pe teritoriul său, drept urmare, ia măsuri drastice.

Astfel, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea prin care impune cenzura totală în Rusia, iar jurnaliștii riscă până la 15 ani de închisoare sau trimiterea într-un lagăr de reeducare. În urma intrării în vigoare a legii, mai multe posturi occidentale și-au suspendat transmisia la Moscova.

Legea CENZURII TOTALE din Rusia a fost semnată!

Lista posturilor occidentale care nu vor mai emite în Rusia:

1. CNN

2. CBS News

3 Bloomberg

4. ABC News

5. BBC

6. CBC

În ceea ce privește prevederile legii împotriva fake news, cele mai importante sunt:

Legea CENZURII TOTALE din Rusia a fost semnată!

”• pentru știri false date cu bună știință – o amendă de la 700 de mii la 1,5 milioane de ruble sau până la 3 ani într-un lagăr de reeducare.

* pentru știri false generate de oficiali, un grup organizat, cu crearea artificială de dovezi sau motivate de ură sau dușmănie – amendă de la 3 la 5 milioane de ruble sau de la 5 la 10 ani închisoare

• pentru știri false date cu bună știință, care au consecințe grave – de la 10 la 15 ani închisoare

* pentru apeluri de a preveni folosirea trupelor ruse pentru a proteja interesele Rusiei, pentru a menține pacea și securitatea sau pentru discreditarea unei astfel de utilizări (dacă contravenientul a fost adus la răspundere administrativă pentru acest lucru la începutul anului) – o amendă de 100 de mii la 300 de mii de ruble sau până la 3 ani într-un lagă de reeducare.

* pentru cereri de sancțiuni împotriva Rusiei (dacă contravenientul a fost adus la răspundere administrativă pentru aceasta la începutul anului) – o amendă de până la 500 de mii de ruble sau până la 3 ani într-o colonie penală”.

Ultimele Articole