AcasăMoney&PeopleLegendarul Toto Cutugno a murit! ”L’italiano” avea 80 de ani. Artistul italian...

Legendarul Toto Cutugno a murit! ”L’italiano” avea 80 de ani. Artistul italian a leșinat în urmă cu 11 ani, la București

Legendarul Toto Cutugno a murit! Marele solist al Italiei, cel ce a lansat ”L’italiano”, una dintre cele mai cunoscute melodii ale anilor ‘80, avea 80 de ani.

Grav bolnav, artistul ce a lansat nepieritoare succese, amintim ”Insieme”, ”Solo noi”, ”Inamorati”, ”Il tempo se ne va”- a fost spitalizat și înaintea concertului pe care urma să-l susțină la București, în urmă cu doi ani. De asemenea, în urmă cu 11 ani, după un concert la București, Toto Cutugno a leșinat  în cabina sa din spatele Sălii Palatului, fiind copleșit de posesori de bilete VIP pe care urma să-i salute personal. Mulţimea l-a înconjurat cu repeziciune, aflux ce i-a adus vedetei italiene un vizibil atac de panică.

Emblematicul artist a rămas în inimile românilor după ce, în 1993, la Festivalul Cerbul de Aur a interpretat în limba română o prelucrare a melodiei folclorice ”Ciobănaș cu trei sute de oi”

Legendarul Toto Cutugno a murit! Artistul a revenit în România de multe ori, cântând la petreceri de Revelion, Sala Palatului din București, dar și multe serbări publice locale din țară. Trista veste a decesului iconului muzicii clasice italiene a fost confirmat de Rai 1, care l-a citat pe managerul său.

”În România mă simt ca acasă”, a spus de multe ori cel ce a fost unul dintre cei mai iubiți artiști italieni din întreaga lume. Toto Cutugno a aduc muzicii italiene trofeul concursului Eurovision în 1990, cu marele succes ” Insieme”. ”L’ italiano” a fost cel mai bine vândut disc  de muzică italiană în întreaga lume, în prima jumătate a anilor ’80, fiind fredonat de sute de milioane de oameni.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.