Legende și semnificații ale buchetului de mireasă

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/nunt%c4%83-c%c4%83s%c4%83torie-so%c8%9b-so%c8%9bie-mireas%c4%83-2595862/

Piesa de bază în ținuta miresei este buchetul de flori. Pe lângă multitudinea buchetelor care există, acest buchet este mai special, pentru că este atent realizat de fiecare dată și transmite o multitudine de sentimente și emoții. Are motive să fie atât de special pentru că are o istorie lungă și la fel de multe semnificații și legende asociate.

Semnificații și legende ale buchetului de mireasă

Buchetul de mireasă datează încă din Antichitate, însă în acea perioadă buchetul de flori nu era tocmai un accesoriu pentru tânăra mireasă, ci se considera un obiect ce aduce noroc și persoana ce-l avea se bucura de o viață fericită. În acele vremuri nu doar tinerele nemăritate își doreau să prindă buchetul, ci toată lumea își dorea să aibă parte de el pentru a beneficia de o viață mai bună și mai frumoasă. Astfel că miresele ajungeau să fie chiar agasate de către mulțime pentru că își doareau să aibă parte de un accesoriu de al ei pe care să-l păstreze sau cel puțin să o atingă. Se consideră că tradiția aruncării buchetului era de fapt gestul pe care ajungea să-l facă mireasa în ideea de a scăpa de mulțime.

În Grecia Antică, miresele purtau inițial florile ce formau buchetul de mireasă în păr, ulterior din florile ce le purtau drept accesorii se forma buchetul de mireasă. Aceștia puneau foarte mult accent pe mirosul florilor și alegeau doar florile ce aveau un miros puternic și persistent, pe lângă faptul că bucurau olfactiv cu mirosurile frumoase, considerau că țin la distanță spiritele rele.

Buchetul de mireasă capătă contur și se apropie din punct de vedere vizual de cel de astăzi la jumătatea secolului al XIX-lea. În acea perioadă a avut loc ceremonia de căsătorie a reginei Victoria, aceasta a ales să-și accesorizeze frumoasa rochie cu un buchet pe care l-a alcătuit din flori proaspete, frumos mirositoare.

În prezent buchetul de mireasă este accesoriul principal al miresei, ce se aruncă în timpul petrecerii către tinerele domnișoare, necăsătorite. Se consideră că domnișoara ce prinde buchetul va fi următoarea care se mărită, astfel că de-a lungul timpului s-au schimbat atât aspectul vizual al buchetului, cât și tradițiile ce țin de acesta.

Buchetul de mireasă este un accesoriu important pentru că te însoțește peste tot în ziua cea mare și va apărea în toate pozele tale de la frumosul eveniment. Astfel că trebuie să acorzi foarte mare atenție atunci când alegi florile pe care le vrei în buchetul tău. Trebuie să alegi în funcție de preferințele tale, dar să nu uiți că trebuie să se potrivească decorului și în primul rând trebuie să se asorteze ținutei tale.

Florile pe care le alegi să facă parte din buchetul tău trebuie să transmită exact ceea ce simți, de aceea trebuie să fii atentă la semnificațiile fiecărei flori și la sentimentele pe care le transmite. Dintre florile potrivite pentru a obține buchete de mireasa superbe, amintim câteva, gardenia care este simbolul fericirii, freziile ce transmit sentimente de inocență și prietenie, hortensia care este apreciată pentru aerul de extravaganță pe care îl oferă, trandafirii ce sunt un simbol al iubirii, bujorii ce te încântă prin mirosul suav sau crinii ce transmit un aer nobil.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed