Lewis Hamilton a efectuat primele ture la bordul unui monopost Mercedes W04

Hamilton şi-a efectuat întreaga carieră în F1 la McLaren, înainte de a fi adus în această iarnă la Mercedes pentru a-l înlocui pe germanul Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial. După prezentarea oficială, el a preluat volanul de la coechipierul său german Nico Rosberg, care a botezat luni dimineaţă noul monopost, şi a acoperit câteva tururi de circuit.

 

Rosberg şi Hamilton au pilotat noua ”Săgeată Argintie” concepută de echipa lui Ross Brawn. Englezul de origine antileză i-a succedat, deci, 58 de ani mai târziu, lui Sir Stirling Moss, ultimul pilot britanic care a pilotat un Mercedes în F1, în 1955.

 

”Este o zi foarte specială pentru mine şi este o mare onoare să merg pe urmele unor legende precum Juan Manuel Fangio, Sir Stirling Moss şi Michael Schumacher”, a explicat Hamilton într-un comunicat al scuderiei sale. ”Este debutul unui nou capitol pentru mine, o nouă aventură, iar când am trecut de porţile uzinei, la Brackley, am fost nerăbdător să mă apuc de muncă”, a adăugat el.

 

Lucrurile serioase vor debuta marţi, cu o primă zi de încercări libere din presezon, pe pista spaniolă de la Jerez. Rosberg va pilota monopostul W04 marţi şi joi, în timp ce Hamilton va prelua volanul acestuia miercuri şi vineri.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed