Lider puternic sau bolnav psihic?

0

“Putin a suferit o trauma majora in copilarie și unele emotii legate de acest lucru ar putea sa apăra brusc in zilele noastre“, – declara psihologul, comentând lacrimile lui Putin în discursul său la castigarea celui de-al doilea mandat de președinte.

 

“Putin este un om foarte atașat sentimentului loculului sau în statul rus“, – a spus psihologul.

 

Comentand conflictul ruso-ucrainean și confruntarea cu Occidentul,  Jaffe vede intre comportamentului lui Putin o legătură cu evenimentele din copilăria sa.

 

“Eu cred că el este foarte sensibil la traume psihologice, la umilințe, iarasi  există semne că aceleasi traume le-a suferit in copilarie. Toate aceste sentimente trec prin el, prin istoria sa personală și istoria Rusiei“, – sustine expertul.

 

“Orice atac, orice critică față de Rusia este percepută ca ceva personal, și cred că Vladimir Putin simte ca trebuie să răspundă prin forță, ca un macho, pentru a proteja. Toate acestea vin din copilărie, el trebuie să demonstreze faptul că mai bine nu te pui cu el“- spune psihologul.

 

“Daca un copil l-ar fi împins, el ii arăta puterea lui fizică într-un mod foarte convingător, ca nimeni pe viitor să nu incerce sa-l domine. Aceste caracteristici personale ale lui Putin au crescut în activitatea lui politica în tot acest timp, de aceea a ajuns sa detina puterea aproape absolută în Rusia “, – spune Jaffe.

 

“Putin simbolizează (aproape de imaginea caricaturală) un mascul alpha. El trebuie sa fie observat in calitate de mascul dominant“.

 

Potrivit lui Jaffe, “presedintele Putin este prizonierul imaginii pe care tot el cu disperare a proiectat-o, imaginea cu care se simte confortabil.”

 

mai multe, pe paginaderusia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.