Liderul PNL Buzău a transmis ministrului Economiei nemulţumirile HoReCa legate de ordinul ANPC referitor la meniuri: Poate duce la dispariţia restaurantelor gourmet şi obligă restaurantele cu reţete tradiţionale să îşi divulge secretele culinare

”Săptămâna aceasta m-am adresat ministrului Economiei, domnului Florin Marian Spătaru, pentru a transmite mesajul operatorilor HoReCa din judeţul Buzău, cu privire la consecinţele suportate de aceştia în urma introducerii obligativităţii de a preciza în meniuri ingredientele folosite în bucătărie, numărul de E-uri sau valoarea nutriţională”, a scris, vineri, pe Facebookm deputatul Gabriel Avrămescu.

Liderul PNL Buzău s-a întâlnit, în luna martie, cu mai mulţi operatori economici din domeniul HoReCa cu care a discutat despre problemele cu care se confruntă  în activitatea pe care o desfăşoară.

Printre aceştia s-au numărat şi mai mulţi proprietari de pensiuni şi deţinători de puncte gastronomice locale care s-au plâns de noile prevederi legale care li s-au impus.

”Mesajul transmis în atenţia preşedintelui ANPC, domnul Horia Constantinescu, scoate în evidenţă nemulţumirea operatorilor economici din domeniul alimentaţiei publice cu privire la ordinul emis de ANPC”, a mai transmis liberalul.

Potrivit acestuia, ordinul ANPC, printre altele:

– poate duce la dispariţia restaurantelor gourmet

– obligă diverse restaurante, cu reţete tradiţionale, să îşi divulge secretele culinare

– limitează posibilitatea antreprenorilor din domeniul HoReCa de a fi creativi, originali, de a prepara mâncăruri sezoniere, timpul acestora fiind ocupat cu platforme de calculat calorii sau cheltuieli cu analizarea fiecărui fel de mâncare

– afectează segmentul Punct Gastronomic Local şi comunităţile slowfood

”În plus, trebuie luat în considerare faptul că vorbim despre o industrie puternic afectată de pandemie, care trebuie sprijinită pentru a-şi reveni mai rapid, fără a fi împovărată cu noi reglementări birocratice”, consideră deputatul buzoian.

La data de 15 martie 2023 a intrat în vigoare ordinul ANPC nr 201/2022 privind furnizarea de informaţii la comercializarea produselor finite/ mâncărurilor furnizate de unităţile şi restaurantele colective care stabileşte modalităţile de informare a consumatorilor cu privire la datele referitoare la produsele finite/ mâncărurilor preparate şi/ sau oferite spre comercializare.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed