Liderul PNL Buzău, nemulţumit de răspunsul primit în legătură cu ordinul ANPC referitor la meniuri: Răspunsuri evazive şi dileme care, practic, au rămas la fel ca şi până acum

0

”Acum o lună, am transmis preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, domnului Horia-Miron Constantinescu, rugămintea de a lămuri toate întrebările operatorilor economici buzoieni din domeniul HoReCa. Am asteptat cu mare interes răspunsurilor domniei sale, dar dezamăgirea a fost mare. Nimic concret, răspunsuri evazive şi dileme care, practic, au rămas la fel ca şi până acum. Voi continua să militez pentru reevaluarea măsurilor cerute, printr-un dialog care să implice toate ramurile din HoReca”, a scris pe Facebook deputatul Gabriel Avrămescu preşedinte al PNL Buzău alături de mai multe imagini cu răspunsul oferit de preşedintele ANPC.

Deputatul liberal afirmă că preşedintele ANPC a recunoscut că în niciun alt stat european nu sunt asemenea cerinţe şi că ţara noastră este prima care împovărează operatorii economici HoReCa.

”În răspunsul transmis, preşedintele ANPC a recunoscut că nu sunt alte state europene cu aceste prevederi legislative, dar asta nu înseamnă cu nu putem fi noi primii care să împovăreze şi mai mult operatorii economici din HoReCa. De ce? Pentru că putem”, mai scrie deputatul buzoian.

De asemenea, Avrămescu, susţine că oficialul ANPC ar face referire la anumite studii care au impus aplicarea măsurilor, însă aceste studii nu sunt precizate: ”Pe ce s-au bazat sau ce studii au dovedit utilitatea acestor modificări? Unele, nu ştim exact care şi nici nu putem da exemple concrete, dar «există studii cu privire la faptul că, alimentele necorespunzătoare au condus la boli de nutriţie, de inimă, atât în rândul copiilor cât şi în rândul adulţilor»”.

Preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, anunţa, la finalul lunii martie, că a transmis ministrului Economiei, Florin Spătaru (PSD), nemulţumirile operatorilor din sectorul HoReCa legate de noile prevederi ale meniurilor.

Parlamantarul susţine că obligativitatea de a da foarte multe detalii, poate duce la dispariţia restaurantelor gourmet şi obligă restaurantele cu reţete tradiţionale să îşi divulge secretele culinare.