Liderul sindicaliștilor STB: suntem chemați la Poliție! Ne-au făcut plângeri penale

Liderul principalului sindicat din Societatea de Transport Bucureşti Vasile Petrariu, consideră „ciudat” faptul că el şi colegi ai săi au fost chemaţi să dea declaraţii, inclusiv în weekend, în contextul sesizărilor penale făcute ca urmare a grevei care a fost declarată ilegală de către instanţa de judecată.

Duminică dimineaţă câteva sute de angajaţi ai STB s-au adunat la autobaza Titan, încă de la primele ore ale zilei, atunci când ar fi trebui să iasă pe traseu, în timp ce unii dintre colegii lor au ieşit la lucru, conform programului de lucru. Salariaţii prezenţi la autobaza Titan au cerut demisia directorului general Adrian Criţ, informează News.ro.

Prezent printre protestatari, liderul principalului sindicat din STB, Vasile Petrariu, consilier general PSD, a declarat că protestatarii „îşi asumă toate riscurile şi nu se lasă pradă ameninţărilor”.

Petrariu susţine că el şi unii dintre colegii săi au fost chemaţi la audieri, la organe de cercetare penală, arătându-se nemulţumit de celeritatea cu care anchetele deschise în urma protestului se derulează.

„Ne-au făcut plângere penală şi ieri, astăzi şi până marţi suntem chemaţi la Poliţie. (…) E foarte ciudat să constaţi că în zi de sărbătoare se mobilizează toată lumea la indicaţia primarului general – că el s-a exprimat la televizor – şi să cerceteze”, a declarat Vasile Petrariu.

Liderul de sindicat a precizat că el a fost chemat la audieri marţi, la ora 11:00.

Duminică aproximativ 90 de tramvaie şi 70 de troleibuze dintr-un total de peste 680 de mijloace de transport în comun care ar fi trebui să circule, duminică, au ieşit pe traseu, potrivit datelor furnizate duminică dimineaţă de directorul STB Adrian Criţ. Mare parte dintre cei care au ales să continue protestul fiind şoferi de autobuz.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed