AcasăComunicateLinșaj mediatic la televiziunea Realitatea Plus. Comunicat EVZ și Capital

Linșaj mediatic la televiziunea Realitatea Plus. Comunicat EVZ și Capital

Conducerea și redacțiile Evenimentul zilei și Capital iau atitudine față de denigrarea sistematică și atacarea imaginii unuia dintre cele mai puternice branduri din presa ultimilor 33 de ani.

Sâmbătă seara, postul tv Realitatea Plus, deținut de Maricel Păcuraru, a organizat un linșaj mediatic la adresa directorului general al trustului Evenimentul zilei și Capital (EEC), Dan Andronic. Realizatorii acelei emisiuni au pregătit din timp scenariul denigrator, la care au fost invitați să participe Cosmin Gușă, partenerul lui Maricel Păcuraru, Gheorghe Piperea, avocatul lui Maricel Păcuraru în dosarele civile în care e implicat și Marian Vanghelie, partener de afaceri cu Maricel Păcuraru.

S-au folosit texte calomnioase despre Dan Andronic și s-a insistat pe ideea că titlurile celor două branduri nu ar aparține acestuia. Un neadevăr care a fost susținut de Maricel Păcuraru încă de acum un an, când a susținut, în mod fals, că a cumpărat o creanță. Dan Andronic este posesorul a 90 la sută din acțiunile Editurii Evenimentul și Capital și, de peste 11 ani, asigură buna apariție a publicațiilor Evenimentul zilei și Capital. Fără datorii la stat, fără falimente mascate, așa cum s-a întâmplat în cazul Realitatea TV, post „îngropat” de Cozmin Gușă și Maricel Păcurau.
Scopul acestui atac mediatic violent este șantajul. Se încearcă preluarea publicațiilor Evenimentul zilei și Capital de către Maricel Păcuraru și grupul din jurul lui, și punerea justiției sub presiune.

Maricel Păcuraru, posesorul unui vast cazier penal și eliberat recent din pușcărie după câțiva ani efectuați, a început acțiunea de denigrare împotriva lui Dan Andronic, proprietarul majoritar al trustului EEC, deoarece există un litigiu comercial. Un proces între acționari, av. Gheorghe Piperea reprezentând partea adversă, pe care vrea să-l rezolve și prin metode dolosive și ilegale. Intenția este clară, fiind dovedită și prin faptul că toate calomniile difuzate în emisiunea de sâmbătă seară au fost propagate, simultan, pe mai multe site-uri administrate de Realitatea Plus și de Cosmin Gușă, cunoscut pentru atitudinea sa rusofilă.

Conducerea și jurnaliștii din redacțiile Evenimentul zilei și Capital cer public Consiliului Național al Audiovizualului să se sesizeze, să aplice legea în cazul Realitatea Plus și a postului de radio Gold FM, au încredere în instanțele de judecată care vor tranșa acest litigiu comercial, în baza unor documente, nu a unor minciuni și calomnii difuzate public.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.