AcasăSanatateLoc senzațional scos de echipa de ștafeta României de sanie la JO!

Loc senzațional scos de echipa de ștafeta României de sanie la JO!

Sportivii români au încheiat într-o notă onorabilă ultimul concurs de sanie de la Beijing. Astăzi a avut loc proba de ștafetă, iar România a fost reprezentată de Raluca Strămăturaru (feminin), Valentin Crețu (masculin) și echipajul de dublu format din Marian Gîtlan și Darius Şerban.
Acest rezultat a fost scos în condițiile în care România nu are nicio pistă de bob/sanie.
Echipa României a fost a 2-a la start, iar evoluția a fost una decentă, oprind cronometrul la 3:07.692 minute, peste ștafeta Cehiei, care fusese prima în concurs. România a rămas pe prima poziție și după evoluțiile Chinei, Coreei de Sud și Ucrainei, dar apoi a început să coboare, odată ce în prim plan au apărut formațiile candidate la medalii.
Ștafeta României la sanie, prestație foarte bună în proba pe echipeȘtafeta României la sanie, prestație foarte bună în proba pe echipe

Ștafeta României la sanie, prestație foarte bună în proba pe echipe

ȘTEFETA DE SANIE A OBȚINUT CEL MAI BUN REZULTAT ROMÂNESC LA BEIJING
La finalul concursului, România s-a clasat pe locul 9, din 14 echipe, aducând astfel cel mai bun rezultat al delegației noastre de la Beijing. Ștafeta României și-a îmbunătățit performanța obținută la Pyeongchang în această probă, atunci terminând pe poziția a 10-a.
Lupta pentru medalii a fost palpitantă. Polonia, SUA, Canada, Italia, Comitetul Olimpic Rus, Letonia și Austria au stat pe rând la locul de onoare, dar Germania a avut ultimul cuvânt. Nemții erau în spatele austriei după al doilea schimb, dar “Expresul Bavarez” format dinTobias Wenld și Tobias Arlt a recuperat excepțional și austriecii au trebuit să se mulțumescă cu argintul. Bronzul a revenit Letoniei.
Așadar, Germania a acaparat tot aurul pus în joc în concursurile de sanie de la Beijing. Pe lângă succesul de azi, nemții s-au impus și la masculin (Johannes Ludwig), feminin (Natalie Geisenberger) și proba de dublu (Tobias Wenld / Tobias Arlt).

Ultimele Articole