Locul de muncă plătit cu 7.200 de lei la care nimeni nu se înghesuie. „Poate doar începători”

România e a doua cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, iar salariul minim net nu ajunge nici măcar la 400 de euro, echivalentul a 2.000 de lei, însă de multe ori românii dau cu piciorul unor slujbe mult mai bine plătite și se mulțumesc cu puțin.

Inflația a mușcat serios din puterea de cumpărare a românilor, oricum a doua cea mai mică din Uniunea Europeană și înainte, iar costul vieții crește de la o zi la alta. Salariile sunt mici și nu acoperă nici măcar strictul necesar pentru un trai decent, spun economiștii.

Și totuși, tot mai mulți antreprenori se plâng că nu găsesc oameni pentru a-i angaja, deși le oferă salarii generoase. Este și cazul unui antreprenor care și-a postat oferta pe grupul de Facebook Constructori și meseriași în construcții.

„Angajez faianțari în București sector 5. Contract de muncă, program 08.00-17.00 cu o oră pauză. Salariu 5.000-7.200 Ron net. Nu dau la metru, nu ofer cazare, nu decontez transport”, a scris antreprenorul.

Oferta sa nu s-a bucurat însă de prea mult succes printre meseriașii aflați pe grup și cărora le era adresat. Mai mult, unii au răspuns ironic, în timp ce alții i-au dat asigurări că nu-și va găsi angajați la acest salariu. „Nu găsești pe nimeni”, l-a „încurajat” un internaut, completat de altul, imediat: „Poate începători”.

Un salariu prea mic pentru meseriași?

Păi eu dacă îți pun 20 de mp pe zi tu îmi oferi 5.000 de lei?”, l-a luat altul la rost. „Pui 20 mp la gata în fiecare zi? Mai rar ca tine”, i-a răspuns ironic altcineva. În discuție a intervenit din nou antreprenorul care a postat anunțul inițial. „La 5.000-7.200 eu mai plătesc încă o dată la stat… Fă calculul acum. Am menționat în anunț că se lucrează cu contract de muncă. Eu lucrez cu dezvoltatorii, nu la negru”, a spus el.

„Lucrează alții, tu doar subcontractezi sau ești intermediar. Ia să te apuci tu să stai în genunchi și pune zilnic gresie sau faianță și să îți dau 5.000-7.000, să te văd atunci”, l-a atacat alt internaut.  „Ce te face să crezi că eu nu muncesc? Și eu pun gresie și faianță. În plus caut și de muncă, contracte etc… ziua mea de muncă se termină la ora 21.00, nu la 17.00, ca a muncitorilor”, a intervenit din nou autorul anunțului.

„Mă uit mereu pe aici și văd tot felul de comentarii de la şoferi agricultori și alte speţe cu îndemnuri și prețuri de VIP-uri bateți câmpii grav”, a comentat altcineva.

Dacă nici cu banii ăștia nu găsești, chiar că e nasol”, „Nu vine nimeni la banii ăștia, din curiozitate, cât vrei să pună la 8 ore” și „La banii ăștia mai mult de 5 mp nu puneam”, au fost doar câteva dintre comentariile celor care și-au exprimat disprețul pentru oferta pe care o consideră prea puțin atrăgătoare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed