AcasăEconomieLondra a anunţat noi sancţiuni comerciale împotriva Rusiei

Londra a anunţat noi sancţiuni comerciale împotriva Rusiei

Acest pachet semnificativ de sancţiuni va provoca şi mai multe daune maşinii de război ruseşti”, a declarat ministrul Comerţului Internaţional Anne-Marie Trevelyan într-un comunicat.

Tarifele vamale vor creşte cu 35 de puncte procentuale, în special pentru platină şi paladiu – utilizate în industria auto – în timp ce interdicţiile de export vizează mărfurile destinate sectoarelor de producţie şi maşini grele din Rusia, cum ar fi plasticul, cauciucul sau utilaje. “Rusia este una dintre principalele ţări producătoare de platină şi paladiu şi este foarte dependentă de Regatul Unit pentru a exporta aceste produse”, a spus guvernul.

Aceste sancţiuni se referă la bunuri în valoare de 1,7 miliarde de lire sterline (aproximativ 2 miliarde de euro), a spus executivul, ducând la peste 4 miliarde de lire sterline valoarea bunurilor vizate de sancţiunile comerciale de la invadarea Ucrainei de către Rusia la 24 februarie. De asemenea, Marea Britanie a sancţionat peste 1.000 de persoane şi peste 100 de companii de la invazie.

Ultimele Articole