AcasăExterneLumea șahului, zguduită de acuzații de înșelăciune lansate de cel mai bun...

Lumea șahului, zguduită de acuzații de înșelăciune lansate de cel mai bun jucător din lume după ce a fost învins de un tânăr minune de 19 ani

Lumea șahului a fost zguduită de acuzațiile de înșelăciune aduse de cel mai bun jucător din lume, Magnus Carlsen, după ce a fost învins de un tânăr minune de 19 ani care a recunoscut că a trișat în trecut, insistând în același timp că acum este „curat”.

Marele maestru norvegian Carlsen a provocat o undă de șoc în lumea sportului atunci când a renunțat la un turneu de 500.000 de dolari la St Louis, la mai puțin de 24 de ore după ce a fost învins surprinzător de jucătorul american Hans Niemann, transmite msn.com

Carlsen nu a explicat de ce a renunțat, dar a anunțat că s-a retras din turneu într-o postare pe rețelele de socializare care a inclus un meme cu Jose Mourinho, în care fostul manager al lui Chelsea spune: „Prefer să nu vorbesc. Dacă vorbesc, am mari probleme”.

Cu toate acestea, un alt mare maestru, popularul streamer de șah Hikaru Nakamura, a explicat că ieșirea lui Carlsen s-a datorat faptului că l-a suspectat pe adversarul său Niemann că „probabil a trișat”.

Niemann a negat acuzațiile, dar a recunoscut că a trișat când avea 12 și apoi 16 ani în partide online. Niemann a insistat că nu a trișat pentru a-l învinge pe Carlsen, înainte de a-i acuza pe criticii săi că „încearcă să-i distrugă cariera”.

Niemann a declarat că ar fi dispus să se „dezbrace” pentru a-și dovedi nevinovăția și a subliniat că este un personaj reformat după ce a recunoscut că în tinerețe a folosit computere pentru a trișa în jocurile online de pe Chess.com.

Nakamura a dezvăluit, după victoria lui Niemann asupra lui Carlsen, că tânărul de 19 ani fusese anterior interzis pe Chess.com. Niemann a explicat că a trișat pentru a-și îmbunătăți rapid clasamentul și pentru a juca împotriva unor adversari mai bine clasați, dar că îi este „rușine” de acțiunile sale.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.