x


  • EUR
    4.7785
    USD
    4.3069
string(10) "imobiliare"

MALL pe locul unde au fost executați soții Ceaușescu

Prime Kapital începe construcţia Dâmboviţa Mall în Târgovişte, pe locul unităţii militare unde au fost executaţi soţii Ceauşescu.

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 24.05.2019, 16:14

Prime Kapital începe lucrările de construcție a primului centru comercial modern din Târgoviște, Dâmbovița Mall, cu o suprafață de 33.000 mp, ce va cuprinde un hipermarket Carrefour, 150 de magazine, restaurante, cinema, spații de agrement, de recreere și de petrecere a timpului liber și locuri de joacă pentru copii.

 

Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște au pus la punct un plan amplu de regenerare urbană a unei zone importante din oraș, o fostă unitate militară, în care au fost condamnați la moarte și executați soții Ceaușescu în decembrie 1989, astăzi dezafectată, care implică investiții pe toate ariile de interes ale locuitorilor – de la spații de retail la cele destinate petrecerii timpului liber, și infrastructură publică.

 

În noiembrie 2017, Prime Kapital a câștigat licitația publică pentru acordarea drepturilor de construire a unui centru comercial pe o suprafața de 7 hectare de teren, parte a fostei unități militare din zona gării. Investiția de aproximativ 50 milioane euro este singura de acest gen din județul Dâmbovița.

 

„Suntem mândri că putem să avem o contribuție relevantă, prin Dâmbovița Mall, la cea mai importantă etapă de dezvoltare urbanistică a municipiului și a județului din ultimii 30 de ani. Majoritatea proiectelor noastre vizează regenerarea urbană a zonelor care au fost neglijate sau care nu mai corespund cu obiectivele actuale și de viitor ale comunităților. Investiția noastră din Târgoviște se înscrie în această direcție și vine să susțină planurile autorităților locale ce vizează introducerea în circuitul urban a unei porțiuni importante din fondul funciar al comunității, în prezent nefolosită”, spune Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET