Marcel Boloș le dă vești bune românilor: „Banii pentru pensii au fost cuprinşi în buget”. Profesorii vor avea și ei venituri mai mari

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a avut luni o discuţie cu deputaţii PNL pe bugetul pe 2024, el afirmând că banii pentru pensii, atât majorarea cu inflaţia, la 1 ianuarie, cât şi recalcularea din septembrie, au fost cuprinşi în buget, şi urmează o decizie pe majorarea salariilor profesorilor.

Ministrul a precizat că va fi anul cu zero creşteri de taxe şi impozite. La rândul lui, deputatul PNL Florin Roman a declarat că în urma discuţiilor, grupul parlamentar liberal va vota acest buget. ”Bugetul de stat urmează să fie aprobat în parlament până în 22 decembrie”, mai spune Roman.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a avut o întrevedere luni cu deputații PNL pentru discuții legate de bugetul pe anul 2024. El a subliniat că fondurile destinate pensiilor, atât majorările conform inflației de la 1 ianuarie, cât și recalcularea din septembrie, sunt incluse în buget, iar o decizie privind majorarea salariilor cadrelor didactice este în curs de luare. Boloș a menționat că anul viitor nu se vor aplica creșteri de taxe sau impozite. La rândul său, deputatul PNL Florin Roman a afirmat că grupul parlamentar liberal va susține acest buget după discuțiile avute.

Marcel Boloș a explicat că au fost discutate aspectele principale ale bugetului pentru anul 2024, prima parte fiind legată de cheltuielile pentru pensii, inclusiv ajustarea acestora la inflație începând cu 1 ianuarie și recalcularea din 1 septembrie, pentru a integra aceste sume în buget și a asigura sursele de finanțare pentru aceste categorii de cheltuieli. De asemenea, a evidențiat importanța discuției privind drepturile profesorilor și cheltuielile suplimentare ale bugetului de stat legate de salariile acestora, urmând să se ajungă la un acord privind mecanismul de ajustare sau majorare a salariilor în zilele următoare, în urma impactului bugetar generat de cererile profesorilor pentru creșteri salariale. Totodată, au fost discutate aspecte referitoare la investiții, cu accent pe programul Anghel Saligny, unde s-a convenit să se susțină aceste proiecte de infrastructură utile comunităților locale. De asemenea, s-a reafirmat sprijinul PNL pentru Pilonul II de pensii și evitarea oricăror discuții privind impozitarea contribuțiilor la acest pilon.

Deputatul Florin Roman a subliniat că după consultări și discuții cu ministrul Finanțelor, grupul parlamentar al PNL a concluzionat câteva puncte de importanță majoră pentru liberali, pe care le vor vota în mod unanim în cadrul acestui buget. El a specificat că ministrul Finanțelor a obținut susținerea deputaților liberali pentru bugetul de stat pe anul 2024, datorită incluziunii în proiectul bugetar a cerințelor PNL, cum ar fi lipsa de noi taxe și impozite în 2024, continuarea investițiilor în programul Anghel Saligny, fondurile alocate pentru majorarea pensiilor, creșterea salariilor în educație și finanțarea posturilor pentru medici rezidenți, precum și sprijinul PNL pentru Pilonul II de pensii. Bugetul de stat este programat să fie aprobat în parlament până în 22 decembrie, conform lui Roman.

viewscnt

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri