Marcel Ciolacu, despre candidatura sa la alegerile prezidențiale 2024: ”Îmi doresc un președinte care să construiască”

0

Marcel Ciolacu a vorbit despre candidatura sa la alegerile prezidențiale 2024. Va candidă într-adevăr actualul premier?

Aflat la Iași, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă că încă nu a decis dacă va candida la alegerile prezidențiale. Acesta a vorbit despre nevoia unei stabilități politice în România.

„Nu ştiu dacă voi candida la preşedinţie. Nu am hotărât acest lucru. Cred că în primul şi primul rând trebuie să hotărăsc cu colegii mei, dar şi cu mine însumi. Dar ce îmi doresc, îmi doresc un preşedinte care să construiască. Am pierdut prea mult timp certându-ne”, a declarat Marcel Ciolacu în faţa a câteva sute de delegaţi la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Iaşi, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu, despre alegerile prezidențiale 2024

Totodată, el a mai vorbit și despre motivele pentru care există o listă comună pentru alegerile din acest an.

„Toată lumea întreabă de ce avem o listă comună. Avem nevoie de o stabilitate politică. Există o stabilitate la nivel local. Un primar are un mandat de patru ani, un preşedinte de Consiliu Judeţean are un mandat de patru ani. Nu se poate ca în 10 ani să avem 10 prim-miniştri. Nu se poate să avem în ultimii 10 ani sute de miniştri. Ţările care s-au dezvoltat au avut miniştri timp de 17 ani la Transporturi”, a declarat Marcel Ciolacu.

În același timp, premierul mai spune că cei care sunt corupți sau nu au performanțe trebuie să plece acasă.

„Normal, în cazul în care eşti corupt, pleci acasă, în cazul în care nu ai performanţă, pleci acasă, dar nu schimbăm preşedinţii în interiorul partidelor sau nu ne mai plac premierii. Trebuie să învăţăm, ca oameni politici, unde e linia roşie şi diferenţa între om politic şi om de stat. Nu trebuie să ne mai ţinem cu mâinile de funcţii. A venit momentul să construim pentru România”, a afirmat Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.