Marcel Ciolacu, la ONU: România iubește pacea și aspiră la soluționarea divergențelor de interese între țări

Ajuns la New York, în partea a doua a vizitei sale de lucru în Statele Unite, premierul Marcel Ciolacu a fost primit de Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres și de președintele Adunării Generale, Dennis Frances.

Cei doi înalți oficiali au avut un schimb de opinii referitor consecințele conflictelor militare din Ucraina, respectiv Orientul Mijlociu, necesitatea consolidării ordinii internaționale bazate pe norme și securitatea alimentară globală.

”Susținem leadership-ul și viziunea dumneavoastră, reflectată în Agenda Noastră Comună (Our Common Agenda), asupra viitorului cooperării globale printr-un multilateralism incluziv și eficient, care să însemne o solidaritate reînnoită între popoare și generațiile viitoare, un nou contract social ancorat în drepturile omului, o mai bună gestionare a bunurilor comune esențiale și bunurilor publice globale în beneficiul tuturor, în mod echitabil și durabil. Ca stat care a trecut prin ambele mari deflagrații mondiale ale secolului trecut, cu multă suferință și pierderi grele, România iubește pacea și aspiră la soluționarea tuturor divergențelor de interese între țările lumii pe calea dialogului și negocierii. Diplomația e oricând preferabilă armelor. Dar ne dorim o pace care să nu răsplătească agresorii”, i-a transmis premierul României Secretarului General al ONU, António Guterres.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed