Marea pasiune a lui Serghei Mizil. Puțin s-ar fi gândit că face asta

Marea pasiune a lui Serghei Mizil. Puțin s-ar fi gândit că face asta. Serghei Mizil este un personaj extrem de controversat în lumea mondenă, însă în viața personală, acesta ascunde o pasiune complet neașteptată.

Fiul fostului lider comunist Paul Niculescu – Mizil a terminat facultatea de Arte Plastice, iar deseori obișnuiește să picteze. Artistul a avut de-a lungul anilor și câteva vernisaje de la care nu au lipsit personaje celebre din România.

Serghei Mizil și-a expus picturile în expoziții din țară, dar și din străinătate. Unul dintre cele mai mari vernisaje a avut loc înainte de căderea comunismului, în anul 1989, la acesta luând parte inclusiv celebrul regizor Sergiu Nicolaescu.

„O amintire din perioada în care viața pictorilor era efervescentă. La atelierele mansardate din Calea Victoriei viața era boemă, plină de forfotă și evenimente.

Intelectualitatea română, care pe vremea aceea avea bani și un nivel de trăi destul de bun, împreună cu străinii care ne vizitau țara, erau interesați în artă și cumpărau de multe ori, tablourile direct din atelier.

Râsete, glume, petreceri ad hoc organizate, băutură, studente de la Institutul de Arte, ore de creație intensă, expoziții organizate prin Uniunea Artiștilor Plastici, toate se succedau într-un ritm amețitor”, scria în urmă cu mai bine de 11 ani Serghei Mizil pe blogul personal despre picturile sale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri