Marea țeapă din magazine. Ce conțin, de fapt, unii crenvurşti de porc vânduţi în România

0

Un studiu realizat de Infocons arată că unii din crenvurştii din carne de porc, vânduţi în magazinele din România, nu prea au carne de porc.

Potrivit Infocons, citat de digi24, procentul de carne de porc din crenvurştii vânduţi în magazinele din România variază între 10% şi 93%.

Deşi erau comercializate sub eticheta de crenvurşti de porc aveau de fapt mai multă carne de pui în compoziţie.

Crenvurştii de porc.. din pui

InfoCons a studiat etichetele a 19 produse găsite în magazinele din România. În cazul unora dintre cremvurştii de porc principalul ingredient, în ceea ce priveşte cantitatea, era carnea de pui. Urma apoi apa – 57,89%, sarea – 31,57% și abia apoi carnea de porc.

În ceea ce privește aditivii alimentari găsiți în crenvurştii de porc și a constatat că toate produsele conțin E-uri, iar numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11 per produs, astfel:

Numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11 per produs, astfel:

5.26% din produse au în compoziție 11 E-uri;
10.53% din produse au în compoziție 9 E-uri;
21.05% din produse au în compoziție 8 E-uri;
5.26% din produse au în compoziție 7 E-uri;
10.53% din produse au în compoziție 6 E-uri;
5.26% din produse au în compoziție 5 E-uri;
10.53% din produse au în compoziție 4 E-uri; 21.05% din produse au în compoziție 3 E-uri; 10.53% din produse au în compoziție 2 E-uri.

Toți crenvurştii de porc conțin nitrat de sodiu

Nitritul de sodiu a fost găsit în toți crenvurştii de porc, iar peste jumătate aveau carmin, un colorant obținut din sarea de aluminiu a acidului carminic.

100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250); 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență difosfat de sodiu (E450);
84.21% dintre produsele studiate au avut în componență acid asorbic (E300); 57.89% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120).

De asemenea, 68,42% din produsele analizate nu conțineau fibre .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.