Marile corporaţii taie drastic costurile per angajat: de la 19.000 dolari, la numai 7.000 dolari

0

Potrivit unui studiu realizat de companiile Regus şi Unwired Ventures, organizaţiile care încep să iasă din recesiune vor reducerea semnificativă a costurilor imobiliare. Companiile vor angajaţi mai mulţi şi spaţiu de lucru mai mic. În studiul citat se subliniază faptul că principalul obiectiv al organizaţiilor constă în reducerea costurilor per angajat de la 19.000 de dolari la 7.000 de dolari în următorii ani, prin intermediul inovaţiei, al mobilităţii şi adoptării unui nou stil de muncă.

“Stilul nostru actual de muncă este fără doar şi poate nesustenabil. El reprezintă o abordare tipică erei industriale, deci nu îşi mai are locul în lumea modernă de astăzi”, a declarat Mark Dixon, CEO Regus.

Raportul  Agility@Work se bazează pe experienţa administratorilor de proprietăţi din cadrul unor organizaţii globale precum Nokia, Accenture, BP, Barclays şi The BBC, dar şi pe studiile de caz furnizate de mai multe companii, printre care Vodafone, Banca Macquire şi Interpolis.

Analiza prezintă şase factori principali ce ar trebui luaţi în considerare pentru a obţine acea reducere a costurilor per angajat: imobiliare, cultură organizaţională, personal, tehnologie, transport şi sustenabilitate.

Imobiliare – strângerea datelor privind gradul de utilizare şi cheltuielile de relocare pentru a identifica costurile de ocupare reale

Cultură organizaţională – trecerea de la managementul bazat pe supervizare la o abordare orientată către rezultate

Personal – realizarea unor profiluri precise şi înţelegerea nevoilor a patru generaţii de angajaţi

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

pentru prima dată, întâlnim la locul de muncă reprezentanţi din patru generaţii: Generația Y (cei născuţi între 1980 şi 2000), Generaţia X (născuţi între 1966 şi 1977), Baby-Boomers (1946 – 1965), dar şi din generaţia tradiţională (1928 – 1945). Deşi cei mai mulţi din această ultimă generaţie menţionată sunt pensionaţi, există un procent în creştere al celor care preferă să vină în continuare la serviciu.

Tehnologie – combinarea şi folosirea tuturor soluţiilor tehnologice potrivite pentru companii, astfel încât angajaţii să poată lucra de oriunde

Transport – reducerea necesităţii angajaţilor de a călători prin abordarea unui sistem policentric de muncă

Sustenabilitate – reducerea emisiilor de carbon ale unui număr mai mic de proprietăţi prin adoptarea unor sisteme inteligente de management al construcţiilor

Regus este lider pe piaţa globală a furnizorilor de soluţii inovative pentru spaţiile de lucru. Printre clienţi se numără companii precum Google, GlaxoSmithKline şi Nokia. În România, Regus deţine trei centre de birouri în Bucureşti, în Floreasca Plaza, City Centre (în zona Universitate) şi World Trade Centre.

Compania Unwired a fost fondată în 1996 şi a publicat peste 50 de rapoarte de cercetare, printre căre Locuri creative, pentru BBC, Noile milenii pentru Nokia şi Rio Tinto, precum şi Sustenabilitatea locului de muncă. Printre evenimentele organizate de Unwired se numără şi conferinţele WorkTech susţinute în Londra, New York, Shanghai şi Amsterdam.