AcasăMoney&PeopleLegendarul Marin Năsturică revine în România după 40 de ani. Este unul...

Legendarul Marin Năsturică revine în România după 40 de ani. Este unul dintre cei mai mari virtuozi ai pianului-acordeon din lume

Marin Năsturică, nume de legendă în folclorul și muzica lăutărească autentică dar și în lyumea bună a jazz-ului mondial, se repatrizată. În ultimii 35 de ani artistul a locuit în Canada.

Legendarul acordeonist și șef de orchestra ce i-a acompaniat pe marii artiști ai țării, amintim Gheorghe Zamfir ori regretații Gică Petrescu și Romica Puceanu, revine în care țara sa de origine a cărei muzică i-a adus recunoaștere internațională. Privit de critici drept unul dintre cei mai mari virtuozi ai pianului-acordeon din lume, Marin Năsturică, copilul minune al muzicii tradiționale românești în anii ‘70, a început să cânte la acordeon la 4 ani. Primele înregistrări pentru televiziunea publică le-a făcut 16 ani.

Dorian Popa și-a comandat un Lamborghini de 300.000 de euro. ”Cu căruța asta o să mă vezi pe mine”

Legendarul Marin Năsturică revine în România după 40 de ani

La 19 ani talentul său era recompensat cu milioane de aplauze în turnee internaționale în Germania, Austria, Danemarca, Olanda, Grecia, Belgia, Egipt, Italia, Rusia, Statele Unite, Canada ori Japonia. Muzicianul  român s-a afirmat și la mari festivaluri de jazz, amintim: Festivalul International de Jazz de la Montreal (1996- 1997), Toronto’s Big Squeeze (1993), World Accordion Carrefour (1989), Grande Fête de l’Accordéon (1992) și Alma’s World Festival of Accordéon (1995).

Artistul și-a completat discografia pe malul celălalt al oceanului, cântând alături de mari muzicieni de jazz canadieni: Oliver JONES, Sylvain GAGNON, Pierre CÔTÉ, James GELFAND, Richard RING, Alain LABROSSE și Magella CORMIER. Este unul din puținii artiști de origine română ale cărui albume se găsesc în magazinele de muzică din întreaga lume.

Ruby, cea mai excentrică și controversatră apariție la principala petrecere mondenă a anului. GALERIE FOTO/ Cele mai îndrăznețe ținute ale vedetelor

 

 

Ultimele Articole