Marius Budăi: O majorare a pensiilor va avea loc de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat joi seara la Antena 3 că o majorare a pensiilor va avea loc de la 1 ianuarie 2023.

„Rata inflației pentru anul 2022 o să o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru din 2023, de aia în legea 263, legea pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflației din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum. Nu vreau să intru în cifre, pentru că nu vom face acest lucru. Nu vom merge pe o majorare mai mică. Vom încerca și facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm și cu siguranță va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023″, a declarat Marius Budăi, joi seară, la Antena3.

Ministrul a mai spus că de câte ori a fost PSD la guvernare nu s-a pus niciodată problema unor măsuri de austeritate, de înghețare de venituri.

„Noi acum, din păcate, suntem într-o situație și, atenție, nu spun o situație grea că să scuz ceva. Nu! Suntem într-o situație în care suntem puşi în postura să facem ceva ce noi am fi vrut să facem altfel. Adică, în loc să creștem puterea de cumpărare, acum trebuie să luăm extrem de multe măsuri, să aplicăm extrem de multe măsuri să apărăm puterea de cumpărare.  E foarte greu să lucrezi ca PSD-ist când tot timpul ai fost cu gândul la oameni, să le crești puterea de cumpărare și acuma să faci eforturi să le aperi puterea de cumpărare”, a mai declarat ministrul Muncii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed