Mașină electrică vs mașină pe combustie 

O mașină electrică primește tracțiune de la motoarele electrice. Această energie este stocată în sisteme reîncărcabile, baterii care consumă apoi energia stocată în timpul deplasării lor. Motorul unei mașini electrice poate fi cu curent alternativ sau cu curent continuu.

Cea mai avansată tehnologie în mașinile electrice astăzi este bateria litiu-ion. Mașinile hibride plug-in sunt mașini electrice, care combină un motor electric cu un motor cu combustie.

O mașină cu combustie are un motor cu arde internă, producând combustie în interiorul cilindrilor. Prin intermediul reacției exotermice menționate, o parte din energia combustibilului este eliberată sub formă de energie termică care, printr-un proces termodinamic, este transformată parțial în energie mecanică. Acest motor circulă cu benzină sau motorină.

Trebuie clarificat faptul că o mașină electrică se conduce diferit față de cea convențională, deoarece are o altă serie de mecanisme și reguli care trebuie cunoscute și care se învață în timp.

Mașina electrică nu are cutie de viteze sau ambreiaj. Mașinile electrice nu au cutie de viteze sau ambreiaj, așa că se conduc precum mașinile cu cutie automată. Forța inițială dată este instantanee și, prin urmare, accelerația este mai mare decât la un vehicul cu combustie. Prin urmare, este indicat ca o astfel de mașină să fie condusă cu prudență. 

În cazul mașinii electrice lipsesc zgomotul și vibrațiile, conducerea fiind lină. Acest lucru se datorează faptului că motorul său este practic imperceptibil, spre deosebire de mașina tradițională al cărei motor face zgomot.

Frâna regenerativă a mașinii electrice se referă la faptul că vehiculele electrice profită de energia cinetică pentru a încărca bateria atât la ridicarea piciorului de pe frână, cât și la apăsarea accelerației. Acest lucru economisește energie și oferă kilometri de autonomie. Este adevărat, acest lucru nu apare în mod normal la mașinile tradiționale, deoarece au o autonomie mare, ceea ce duce la o pierdere mare de energie în timpul mersului.

Cuplul de siguranță instantaneu al mașinii electrice oferă siguranță în situații specifice în care vehiculul trebuie să reacționeze rapid și eficient. De exemplu, atunci când trebuie să părăsiți un sens giratoriu aglomerat, când călcați accelerația, aceasta răspunde imediat oferind siguranță suplimentară în timpul mersului.

Dacă vreți să circulați cu mașina electrică, trebuie să vă planificați călătoria, fiindcă este posibil să nu puteți circula foarte mulți kilometri cu ea. În cazul mașinii tradiționale totul este mult mai ușor. Este suficient să faceți plinul de combustibil și să porniți la drum. Din păcate, mașina electrică nu este potrivită pentru un număr mare de kilometri. 

 

Avantajele mașinilor electrice

 

Sunt mai silențioase. Ele sunt mai puțin poluante atât din punct de vedere al poluării globale, cât și al celor locale. Pot fi reîncărcate în garajul casei, la locul de muncă, într-un centru comercial unde există un punct de încărcare. De asemenea, se reîncărcă în timpul deplasării vehiculului ( la frânare). Se alimentează cu o sursă de energie regenerabilă și durabilă.

Motoarele electrice sunt mai compacte, mai ușoare și mai simple decât motoarele cu ardere internă. Prin faptul că nu ard combustibil, acestea nu necesită un circuit de refrigerare sau ulei. În plus, sunt mai eficiente decât un motor termic. Pornesc de la 0 RPM, furnizând cuplu instant.

Nu au nevoie de schimbător de viteze sau de ambreiaj. De aceea, pot fi conduse foarte ușor, mult mai confortabil decât o mașină cu transmisie automată. Cu greu generează vibrații.

Mașinile electrice recuperează energia de la frânare, reîncărcându-și bateriile (în aceste cazuri motorul electric funcționează ca un generator electric, recuperând o parte din energia cinetică).

Motoarele electrice se întrețin ușor datorită simplității lor mecanice.

Costul energetic pe kilometru al încărcării electrice este mult mai mic decât combustibilul pentru un vehicul obișnuit.

Dezavantaje ale mașinilor electrice

 

Vehiculele electrice au, de asemenea, unele dezavantaje care ar trebui clarificate:

Mașinile electrice se bucură de o autonomie mai mică decât mașinile convenționale, deși sunt ideale pentru a vă deplasa prin oraș. Pe viitor, pe măsură ce tehnologia acumulatorilor avansează, autonomia se va îmbunătăți.

Investiția inițială este de obicei mai mare decât la cumpărarea unui vehicul pe combustie, dar pe termen lung este amortizată, deoarece economisește combustibil, bani pe întreținere, printre altele.

Bateriile se deteriorează puțin odată cu utilizarea lor și au o durată lungă de viață. De fapt, durata de viață a bateriei este întotdeauna mai lungă decât cea a vehiculului. Viteza nu este o problemă pentru mașinile electrice. IOn poate atinge o viteză maximă de 130 km / h și puterea sa crește până la 47 Kw.

 

Un avantaj al vehiculelor cu combustie este posibilitatea de a avea parte de motoare de putere mare și o mare autonomie de funcționare, deoarece se alimentează cu hidrocarburi.

Un dezavantaj al vehicului cu combustie este transformarea combustibilului în căldură, deoarece un diesel de ultimă generație folosește 43% din combustibil pentru a-l transforma în putere mecanică, restul disipându-se ca și căldură. În cazul motorului pe benzină, utilizarea este mai mică, doar 25%.

Acum că ați descoperit diferențele, ce alegeți? Dacă vă doriți un vehicul pe combustie, parcul online Auto Rulate București este locul potrivit de unde vă puteți alege o mașină rulată. De ce rulată? Fiindcă achiziționarea unei mașini rulate vă poate oferi șansa să faceți economie de bani. Așadar, spor la cumpărături!

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed