Matilda Pascal Cojocărița a supraviețuit în pandemie din vândut covrigi

0

Da, este cât se poate de adevărat! Dacă înainte de pandemie, în branșa artistică se glumea pe seama afacerii cu cocă, a solistei și a soțului său, violonistul Ștefan Cigu, ei bine, micuța sa covrigărie continuă să fie principala sursă de venit a familiei în aceste vremuri vitregi pentru artiști.

Artista, în vârstă de 62 de ani, a deschis covrigăria în curtea casei sale din Bistrița în urmă cu 20 de ani și susține că face covrigi după o rețetă proprie, modovenească (s-a născut la Negrești, Vaslui-n.r.). Produsul chiar a fost patentat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, sub denumirea de ”Covrigi cântători Matilda”) și este distribuit la propriul punct de desfacere, dar și la câteva alte magazine din orașul unde locuiește Pascal Cojocărița, una din ultimele cântărețe de romanțe, ale unicului gen muzical românesc.

Știi ce salariu are Primarul Capitalei, Nicușor Dan? Dar un șofer ori paznic la aceeași instituție?

“Aluatul e mereu proaspăt, îl facem pe loc, nu este congelat, așa cum mai toți procedează.Am oameni angajaţi care îmi ţin locul atunci când mă aflu la filmări sau la spectacole. Mă stimulează această mica afacere, e în curte la mine, o supraveghez din casă. În plus, am o echipă foarte bună, foarte solidă, care nu necesită mega atenție Am un cuptor de vatră și fac covrigii după rețetă tradițională,de la vechii covrigari de la Iași, fierți în apă, apoi copți pe vatră”, ne spune artista care a încercat să deschidă înaintea pandemiei un punct de lucru și la Buzău.

Averea lui Dorian Popa! Ce sumă colosală câștigă lunar de pe urma vlogurilor sale