AcasăEuropaMedicii nevaccinați nu mai sunt primiți în spitale. Se întâmplă în UE

Medicii nevaccinați nu mai sunt primiți în spitale. Se întâmplă în UE

Decizia a stârnit masive proteste violente de stradă, existând riscul ca toată situația internă să degenereze în conflicte masive între protestatari și forțele de ordine.

Guvernul Greciei va implementa miercuri, 1 septembrie, o lege care stipulează că orice angajat din domeniul sănătăţii trebuie să se vaccineze cu schemă completă împotriva noului coronavirus, informează DPA.

Deşi legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial, ea va intra în vigoare de la 1 septembrie, a confirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului elen, Giannis Oikonomou, într-o conferinţă de presă organizată luni.

Luni dimineaţă, un tribunal a respins peste 100 de petiţii semnate de angajaţi din domeniul medical şi administratori de spitale, care solicitau un ordin judecătoresc care să împiedice intrarea în vigoare a acelei dispoziţii legislative, până când Curtea Supremă din Grecia se va pronunţa asupra legalităţii sale.

Conform legii, angajaţii nevaccinaţi din sectorul medical elen vor fi obligaţi să intre în concedii fără plată până când se vor vaccina împotriva noului coronavirus. Înainte de adoptarea ei, sindicatele elene au cerut ca obligativitatea vaccinării să fie cel puţin amânată.

Au existat critici venite şi din sectorul medical. Pe lângă alte aspecte, există îngrijorări că ar putea să apară o penurie a personalului din spitale dacă toţi angajaţii nevaccinaţi vor fi împiedicaţi să îşi exercite profesiile.

Autorităţile sanitare din Grecia estimează că aproximativ 20.000 de angajaţi din sectorul medical – care reprezintă 20% din totalul lucrătorilor din acest sector – sunt în continuare nevaccinaţi împotriva noului coronavirus.

 

Ultimele Articole