x


 • EUR
  4.7619
  USD
  4.1988
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

Medicii refuză să mai facă întreruperi de sarcină la cerere din motive religioase

Medicii de la maternitatea Spitalului Judeţean din Botoşani nu mai fac avorturi la cerere, ci intervin doar în cazul urgențelor medicale. Purtătorul de cuvânt al unității sanitare a precizat că în anul 2018 nu a mai avut loc niciun avort la cerere.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.09.2018, 18:40

O posibilă explicaţie ar fi motivele religioase invocate de medicii de la Maternitate, spune pentru Hotnews.ro medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Mavromati“ din Botoşani.

 

El a transmis şi într-o conferinţă de presă că la Maternitea Botoşani nu se mai fac avorturi la cerere, fără să precizeze şi care este motivul.

 

„În Maternitatea din Botoşani începând cu anul 2018, nu se mai practică avorturi la cerere. Medicii din cadrul Maternităţii nu fac avorturi la cerere”, spune medicul Ştefan Bercea.

 

 

Contactat ulterior de jurnaliști, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean a precizat că de fapt medicii refuză să mai facă avorturi la cerere din motive religioase: „Din motive religioase, medicii din Botoşani nu doresc să mai facă avorturi la cerere, ci doare avorturi terapeutice, iar decizia nu a aparţinut spitalului, ci medicilor Secţiei de Obstetrică Ginecologie, care au decis să refuze acest serviciu medical din motive religioase”.

 

Ulterior Ştefan Bercea nu a mai putut fi contactat pentru a detalia răspunsul său, având telefonul închis.