x


  • EUR
    4.8745
    USD
    4.0179
string(11) "actualitate"

Medicii sunt speriați de minivacanța de 1 decembrie. Toate spitalele sunt ARHIPLINE

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la minivacanța de 1 decembrie.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.11.2020, 18:17

Directorul medical al Spitalului “Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a declarat că spitalul este deja „arhiplin” şi a atras atenţia privitor la efectele pe care le va avea minivacanţa de 1 Decembrie asupra creşterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Medicul Simin Aysel Florescu declarat, pentru DIGI 24, că Spitalul “Victor Babeş”: este arhiplin, inclusiv camerele de garda, de consultaţii, toate canapelele sunt pline de pacienţi care sunt internaţi temporar acolo până sunt externaţi alţi pacienţi, ca să li se facă loc. Pacienţii stau pe canapele pentru consultaţii, stau la oxigenul din camerele de gardă. Medicul consideră că minivacanţa de 1 Decembrie ar putea avea aceleaşi efecte pe care le-au avut şi concediile din vară când, din cauza locurilor aglomerate, transmiterea s-a accelerat în loc să scadă:

„Numărul de pacienţi este la fel de mare, nu prea cred că am rămas la un platou, în ultimele săptămâni sunt pacienţi cu forme severe de boală care ajung la noi după o şedere cam lungă acasă sau în alte locuri. Lucrurile stau la fel de rău ca până acum, ne aşteptăm cu ocazia vacanţei de 1 Decembrie să se întâmple ceva asemănător cu ce s-a întâmplat după concediile de vară. Pe măsură ce locurile sunt aglomerate şi lumea umblă mai mult, transmiterea se accelerează în loc să scadă. Dacă fiecare dintre noi nu înţelege că trebuie să stea puţin mai altfel decât anii precedenţi… nu e o plăcere pentru nimeni să stea în casă, să renunţe la excursii, ne-am dori să mergem, dar anul acesta ar trebui să ne abţinem”, a explicat Simin Aysel Florescu, potrivit sursei citate.