Medimfarm Ploiești a lansat singurele teste rapide pentru COVID avizate de OMS

MEDIMFARM Ploiesti, companie cu experienţă de peste 30 de ani în domeniul farmaceutic, a lansat pe data de 19 octombrie 2020, în calitate de distribuitor pentru România, testele “Standard Q Covid 19-Ag”, primele şi până în acest moment singurele avizate de catre Organizaţia Mondială a Sănătăţii destinate diagnosticării infectării cu virusul SARS-CoV-2 pe baza detecţiei de antigen. Cu o sensibilitate de 96,52% şi o specificitate de 99,68%, testele respectă Directiva 98/79/EC a Parlamentului European şi a Consiliului privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro, fiind capabile să identifice rapid proteina specifică virusului în exudatul nasofaringian al pacientului (rezultatul se obţine în decurs de 15 – 30 de minute). Preţul de vânzare al unui test este de 69 lei + TVA.

De menţionat că acestea sunt realizate de către SD Biosensor Inc. din Coreea de Sud, companie care ocupă locul 1 la nivel mondial în domeniul diagnosticării in vitro. Remarcabil este faptul că Fundaţia Bill şi Melinda GatesSD Biosensor Inc. şi AbbottS.U.A.  au semnat acorduri separate pentru susţinerea ţărilor cu venituri mici şi medii cu 120 milioane de astfel de teste.

Având în vedere recomandarea producătorului, ca testarea să se facă prin intermediul persoanelor calificate în domeniul medical, compania MEDIMFARM a decis ca testele să fie vândute către spitale şi clinici medicalecabinete medicaleazile de bătrânicompanii care au încheiate contracte cu medici de medicina munciiunităţi militareautorităţi contractante în cadrul platformei SICAP. Persoanele fizice care doresc să se testeze utilizând “Standard Q Covid – 19 Ag” sunt îndrumate să se adreseze medicului de familie. Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.medimfarm.ro.

Din dorinţa de a sprijini familiile celor decedaţi din cauza virusului SARS–CoV–2, compania MEDIMFARM a hotărât să DONEZE acestora ÎNTREGUL PROFIT obţinut din vanzarea testelor. Decizia este luată pentru o perioadă de 1 an, începând cu data de 19 octombrie 2020 şi până la 19 octombrie 2021. Procedura de donaţie va fi transparentă, astfel că sumele şi numărul de persoane beneficiare vor fi anunţate pe site-ul www.medimfarm.ro, trimestrial.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed