Mediul privat din SUA a concediat în noiembrie 169.000 de angajaţi – ADP (VIDEO)

Mediul privat american nu mai concediază sute de mii de angajaţi în fiecare lună. Potrivit unui sondaj al ADP, companiile private americane au dat afară 169.000 de angajaţi în noiembrie. Chiar dacă această cifră este cu 14.000 de persoane mai mare decât estimările analiştilor, valoarea avansată de ADP este mai mică decât cea din octombrie.

Analiştii atrag atenţia că cifra slujbelor pierdute în economia americană rămâne încă mare, dar că ritmul de creştere se temperează de la lună la lună. Există însă, şi o latură negativă. Creşterea numărului angajărilor ar putea apărea abia în prima parte a anului 2010, ceea ce ar putea trage în jos recuperarea economică în Statele Unite. Specialiştii analizează cu atenţie aceste date, deoarece mai bine de două treimi din produsul intern brut al Americii este generat de consumul intern.

Datele ADP sunt comunicate în fiecare lună înaintea anunţului privind rata oficială a şomajului. Analiştii se aşteaptă ca Departamentul Muncii să anunţe că 130.000 de americani şi-au pierdut locurile de muncă în noiembrie, dar că rata şomajului a rămas neschimbată la 10,2%. Economia americană a pierdut 7,3 milioane de slujbe de la sfârşitul anului 2007, când ţara a intrat în recesiune.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrării pe site pentru comentarii. Acum îţi poţi exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai uşor. Comenteaza şi tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed