Medvedev: Situaţia financiară din Rusia este absolut stabilă

0
Medvedev: Situaţia financiară din Rusia este absolut stabilă

"Situaţia economico-financiară este absolut stabilă. Am îmbunătăţit bugetul. Este un buget complicat, cu un deficit bugetar. Fără îndoială, folosirea banilor din fondurile de rezervă ne va ajuta să acoperim în întregime cheltuielile, inclusiv cele sociale, pentru anul acesta şi pentru anul viitor. Vom reuşi astfel să depăşim cea mai complicată perioadă a crizei financiare", a spus Medvedev.

Dimitri Medvedev a mai precizat că moneda naţională nu va fi îngheţată, dar nu va exista nicio devalorizare rapidă. "Nu am spus că valoarea rublei ar trebui îngheţată. În acest moment, conform băncii centrale, rata de schimb la care s-a ajuns reflectă nivelul real al monedei noastre, statutul real de sovabilitate şi valoarea sa curentă. Bineînţeles, banca centrală va urmări aceşti parametri ai ratei de schimb şi va preveni orice deviaţii", mai spune preşedintele Rusiei.

Dimitri Medvedev i-a asigurat pe cetăţenii ruşi că vor fi luate măsuri pentru a stopa creşterea şomajului pe măsură ce ţara se pregăteşte pentru o perioadă prelungită de încetinire economică. El a anunţat că Guvernul va dezvolta un program de a crea locuri de muncă şi este dispus să cheltuiască în acest sens până la 1,3 miliarde de dolari.