Membrii Guvernului Cioloș, o primă listă: Berceanu la Mediu, Tudorache la Interne, Drulă la Transporturi. Drula, inapoi la Transporturi

0
12

Liderii USR au realizat o prima schita a unui guvern minoritar, cu care sa se prezinte in fata Parlamentului, in cazul in care PNL refuza sa il sustina pe Dacian Ciolos ca prim-ministru.

Iata numele care apar pe aceasta lista, conform ziare.com:

Dacian Ciolos- premier

Dan Barna – ministru de Externe

Dragos Tudorache – ministru de Interne

Catalin Drula- ministrul Transporturilor

Stelian Ion – ministrul Justitiei

Vlad Voiculescu / Ioana Mihaila- ministrul Sanatatii

Ionut Mosteanu – ministrul Dezvoltarii

Claudiu Nasui- ministru de Finante

Cristina Pruna- ministrul Energiei si Economiei

Cristian Ghinea – ministrul Fondurilor Europene

Octavian Berceanu – ministrul Mediului

Iulian Bulai – ministrul Culturii

Nicu Falcoi – ministrul Apararii

George Catean – ministrul Agriculturii

Tudor Pop – ministrul Tineretului si Sportului

Ciprian Teleman – ministrul Digitalizarii

USR va veni in fata Parlamentului, la inceputul saptamanii viitoare, cu un guvern aprobat in Comitetul Politic al partidului, in cazul in care vor esua negocierile cu PNL, UDMR si minoritati pentru refacerea coalitiei de guvernare, a anuntat, joi, liderul deputatilor formatiunii, Ionut Mosteanu.

„Am convocat Comitetul Politic pentru duminica dupa-amiaza. Comitetul politic este organismul statutar al USR, care decide intrarea la guvernare, deci aproba programul de guvernare si decide lista de ministri.

Prioritatea numarul unu a premierului desemnat Dacian Ciolos este refacerea coalitiei de guvernare alaturi de PNL, UDMR si cu sprijinul minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei. Asta este prioritatea noastra, este prioritatea dansului. Am spus in mod repetat de o luna si ceva.

Insa, in cazul in care negocierile, discutiile esueaza in urmatoarele zile, trebuie sa mergem inainte, Romania trebuie guvernata. Premierul desemnat Dacian Ciolos are acest mandat din partea presedintelui Romaniei pentru a forma un guvern si va veni cu el in fata Parlamentului. (…) Daca aceste negocieri vor esua, vom veni in fata Parlamentului cu un guvern aprobat de Comitetul politic, o lista de ministri si un program aprobat de Comitetul Politic la inceputul saptamanii viitoare”, a afirmat Ionut Mosteanu.

El a facut un apel la responsabilitate din partea PNL.

„Tara trebuie sa fie guvernata de un guvern cu puteri depline si pentru asta, din nou, fac un apel la responsabilitate. PNL nu a vrut sa propuna prim-ministru, PSD nu a vrut sa propuna prim-ministru. Ne-am asumat acest rol. Am venit cu o propunere de prim-ministru. Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Ciolos pentru a forma un guvern si mergem inainte”, a spus Mosteanu.

El a mai precizat ca o noua intalnire a premierului desemnat Dacian Ciolos si liderii PNL, UDMR si minoritatile nationale va avea loc vineri.

„Maine va fi urmatoarea intalnire intre liderii partidelor, probabil undeva in jur de ora 14,00, pentru ca PNL a cerut ragaz pentru a discuta in organele statutare si a lua mandat pentru urmatorii pasi. Din informatiile mele de la ora asta, vor avea o intalnire maine in jur de ora 11,00 cei de la PNL si, apoi, cat de repede poate fi o noua intalnire intre liderii partidelor. Noi suntem pregatiti in orice moment sa ne asezam la masa”, a adaugat Mosteanu.