x


  • EUR
    4.8026
    USD
    4.4462
string(16) "instant-articles"

MERKEL a răbufnit: „Eu sunt rea? Graţie austerităţii, grecii îmi mulţumesc”

Angela Merkel s-a urcat pe scena Congress Hall din Davos cu ocazia World Economic Forum, pentru a susţine că graţie austerităţii, două ţări ca Grecia şi Portugalia au început să crească din punct de vedere economic. Acum, cancelara germană culege roadele revenirii a acestor ţări şi o spune cu multă mândrie.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.01.2020, 9:08

 

Merkel a mai declarat: „Ştiu că am fost foarte nepopulară şi că eram zugrăvită drept – Merkel cea rea – dar acum vedem rezultatele: Grecia şi Portugalia s-au refăcut şi încep să crească”.

Prezentarea sa a fost lungă la acest Forum pe pământ elveţian, dedicată în mare parte politicii externe a Germaniei şi a Uniunii Europene, punând mai ales accentul pe Orientul Mijlociu, pe Africa şi în final pe nodul comercial chinez. Cancelara a prezentat şi politicile „green” ale guvernului său. Apoi a anunţat o întâlnire la nivel înalt la Bruxelles cu toate ţările africane pentru lansa un proiect de cerştere economică în aceste zone. A adăugat şi un alt summit (care se va ţine la Leipzig), între UE şi China, pentru a discuta tocmai de „Drumul mătăsii” şi despre politicile comerciale între Vechiul Continent şi statul dragonului.