x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(14) "techampscience"

Mesaj de la VODAFONE: ”Salut! Prețul pachetului de servicii crește”

Abonații Vodafone au avut o surpriză în jurul orei 13.30.

Autor: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.04.2019, 13:54

Ordonanța 114, zisă a lăcomiei, duce la creșterea tarifelor pentru serviciile telecom pentru că a instituit taxa de 3% pe cifra de afaceri. Azi, la orele prânzului, clienții Vodafone au primit următorul mesaj: ”Salut! În contextul creșterii majorității costurilor legate de operațiunile pentru furnizarea serviciilor de comunicații, începând cu 20 mari 2019, prețul pachetului de servicii aferent acestui număr crește cu… euro TVA inclus . Dacă nu ești de acord cu modificarea, poți denunța unilateral contractul de servicii în 30 de zile de la primirea acestei notificări , fără plata vreunor penalități sau despăgubiri prin scrisoare de confirmare de primire trimisă către Vodafone”.

 

Primii care au recurs la scumpiri au fost cei de la RCS&RDS, care au majorat prețul pentru anumite servicii de la 1 martie. Compania a precizat că a luat această decizie pentru a reacționa la creșterea continuă a costurilor pe care le suportă. A urmat Telekom România, care a anunțat că începând cu 15 aprilie va majora prețurile abonamentelor din portofoliul fix și mobil, pentru clienții rezidențiali și de business. Compania a afirmat că măsură vine că urmare a creșterii costurilor asociate furnizării serviciilor de comunicații. Astfel, prețul pentru fiecare serviciu fix (voce fixă, internet, TV) și pentru fiecare abonament mobil, pentru clienții rezidențiali, va fi majorat cu 0,42 euro, TVA inclus, (0,35 euro, fără TVA), adică aproximativ 2 lei. Această majorare nu se aplică opțiunilor de televiziune, ratelor la telefoane sau chiriilor de echipamente fixe. La rândul sau, Orange a majorat abonamentele cu aproximativ un euro. Dacă până acum cel mai ieftin abonament era 10 euro, acum el se ridică la 11 euro.

 

Ordonanța 114 a fost modificată dar singura concesie făcută companiilor din telecom a fost că în următoarea jumătate de an vor fi scutite de amenzi pentru rețelele construite fără autorizație. A rămas însă prevederea de 3% pe cifra de afaceri.