Microsoft şi Activision Blizzard au convenit să prelungească termenul limită pentru acordul lor de fuziune, până pe 18 octombrie

0

Cele două companii au convenit iniţial să finalizeze tranzacţia până pe 18 iulie, dar respingerea acesteia de către autorităţile de reglementare din SUA şi Regatul Unit a amânat preluarea.

Dacă Microsoft nu ar fi prelungit termenul limită pentru tranzacţie, compania ar fi putut fi într-o criză, pentru plata unei taxe de renunţare de 3 miliarde de dolari către Activision Blizzard.

Prin extinderea perioadei pentru care companiile îşi pot finaliza tranzacţia, Microsoft şi Activision îşi acordă mai mult timp pentru a răspunde preocupărilor autorităţilor de reglementare şi pentru a obţine aprobarea acestora.

Un nou acord între Microsoft şi Activision, încheiat pe 18 iulie, include o prevedere pentru a mări taxa de reziliere, cu creşteri în anumite perioade, dacă fuziunea nu este agreată până la noul termen limită.

Până pe 29 august, taxa de despărţire va creşte la 3,5 miliarde de dolari dacă tranzacţia este reziliată de părţi, în timp ce, până pe 15 septembrie, taxa de despărţire va creşte la 4,5 miliarde de dolari.

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie este dispusă să negocieze

Prelungirea a fost făcută în timp ce Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe din Marea Britanie a amânat revizuirea acordului până pe 29 august.

Microsoft şi Activision îşi acordă acum suficient timp pentru ca evaluarea CMA să fie finalizată.

CMA a blocat iniţial tranzacţia în luna mai, invocând îngrijorări cu privire la riscurile la adresa concurenţei pe piaţa în curs de dezvoltare a jocurilor în cloud.

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie şi-a schimbat direcţia şi a suspendat toate litigiile după ce încercarea Comisiei Federale pentru Comerţ din SUA de a bloca acordul a eşuat în instanţă.

CMA a spus că ”este gata să ia în considerare orice propunere din partea Microsoft de restructurare a tranzacţiei” într-un mod care să satisfacă preocupările autorităţii de reglementare.

Autoritatea de reglementare va trebui acum să deschidă o nouă revizuire a acordului, pe baza activităţii sale anterioare.

În timp ce acest lucru ar putea dura în mod obişnuit câteva luni, instituţia încearcă să accelereze procesul pentru a-şi respecta propriul termen limită de 29 august.

CMA va permite Microsoft să prezinte un acord restructurat.

Când Uniunea Europeană a dat undă verde pentru preluare, s-a bazat pe unele concesii ale Microsoft, care au inclus licenţe fără drepturi de autor pentru platformele de jocuri în cloud pentru a difuza jocuri Activision.

Microsoft a oferit concesii similare CMA, dar remediile au fost respinse, deoarece autoritatea de reglementare a susţinut că sunt greu de aplicat şi nu ar răspunde preocupărilor legate de concentrarea puterii în spaţiul jocurilor în cloud.

Microsoft va trebui să vină cu un nou pachet de măsuri dincolo de oferta sa anterioară pentru a atenua preocupările CMA.

Autorităţile de reglementare din întreaga lume au fost îngrijorate de natura tranzacţiei din cauza temerilor că ar putea limita distribuţia Call of Duty.

Sony şi alte companii din industrie şi-au exprimat îngrijorarea că Microsoft ar fi putut ţine Call of Duty în afara platformei sale PlayStation sau ar fi putut reduce calitatea jocului pe platformele concurente.