Mihaela Anghel este primul român vaccinat împotriva COVID-19! În februarie a.c., ea a preluat primul pacient infectat

0

Cadrul medical cu o vechime de patru ani, asistenta a fost ținută sub observație după vaccin. Astăzi, la ora 09.00 a început campania națională de vaccinare anti COVID-19, iar o oră mai târziu, în toată țara. Aflată în prima linie a luptei împotriva virusului, Mihaela Anghel a fost membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a.c., a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

„Este începutul sfârșitului pandemiei”, a spus Mihaela Anghel după vaccinare, precizând că se simte privilegiată pentru faptul că a fost prima persoană din țara noastră vaccinată. Și alți câțiva doctori  și asistenți medicali de origine română au primit vaccinul, însă la clinicile unde lucrează, în restul țărilor vest europene, în special ăn Marea Britanie. „Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut”, a spus asistenta, care a recomandat românilor „să deschidă bine ochii și să se vaccineze pentru a scăpa de această greutate”.

Corina a cântat cu masca pe față! Cât de ciudat e la un spectacol în reguli de pandemie/FOTO

Primele persoane din România care sunt vaccinate începând de astăzi  sunt cadrele medicale din toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19:

– Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi;
– Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare;
– Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Dozele de vaccin din prima tranşă, respective cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare, au fost distribuite în funcţie de necesarul solicitat de spitale. La Braşov s-au solicitat 100 de doze, la Spitalul ‘Matei Balş’ din  Bucureşti – 600 de doze, la Spitalul ‘Victor Babeş’ – 530, la Cluj – 375 doze; Constanţa – 170; Dolj – 90; Iaşi – 260; Baia Mare – 210, Suceava – 250 și  Timişoara – 450 de doze. Țara noastră va primi 10 milioane de doze de vaccin, săptămâna viitoare urmând să primim alte 140.000 de doze.

Petre Geambașu, scandal monstru cu fiul său chiar și de Crăciun ”Aberațiile ce se spune despre mine i le dicteză boala”