Mii de persoane participă la un marş al Unirii organizat de AUR, la Alba Iulia. Mesajul lui George Simion

Mii de persoane participă, vineri dimineaţă, la un marş al Unirii organizat de AUR, la Alba Iulia. Oamenii scandează “Trăiască, trăiască şi-n florească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” şi “Basarabia e România”. ”Am venit astăzi la Alba Iulia, aşa cum ne adunăm în fiecare an, pentru a spune că România e una”, a afirmat liderul AUR, George Simion.

UPDATE – Potrivit reprezentanţilor AUR, la Marşul Unirii au participat peste 10.000 de români din toate colţurile ţării. Unii dintre aceştia au ajuns în gara din Alba Iulia cu trenul Unirii, iar alţii cu autocare.

„Am venit astăzi la Alba Iulia, aşa cum ne adunăm în fiecare an, pentru a spune că România e una. O Românie mare care după al Doilea Război Mondial a fost ruptă în mai multe bucăţi”, a declarat preşedintele AUR, George Simion.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Oamenii au pornit de la Gara Alba Iulia, în frunte cu liderul AUR, George Simion, şi urmează să ajungă la Catedrala Încoronării.

Trenul Unirii, cu care au venit o parte dintre participanţi, a fost întâmpinat în mai multe gări de oameni cu drapelul tricolor. 

Ei au un banner pe care scrie “Moldoveni, ardeleni, munteni, toţi suntem români”, iar cei mai mulţi participanţi au steaguri tricolore. Ei scandează “Trăiască, trăiască şi-n florească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” şi “Basarabia e România”.

Printre participanţii la această manifestare se află Claudiu Târziu, Ramona Ioana Bruynseels, Mugur Mihăescu, Ilan Laufer şi Daniel Florea.

De asemenea, cei prezenţi la marşul AUR au început să cânte “Treceţi, batalioane române, Carpaţii”.

AUR şi-a propus să reunească la Alba Iulia, de Ziua Naţională, 10.000 de membri şi simpatizanţi. Mihai Enache, preşedinte al AUR Bucureşti, afirma că participanţii din Capitală vor merge la Alba Iulia cu un tren contractat special, precizând că nu vor fi afişate niciun fel de simboluri politice, singurul drapel acceptat fiind tricolorul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri