AcasăExterneMilitarii ruși din Belarus îi terorizează pe localnici. ”Și-au jefuit chiar și...

Militarii ruși din Belarus îi terorizează pe localnici. ”Și-au jefuit chiar și propria armată”

Locuitorii din Belarus sunt îngrijorați de comportamentul soldaților, care își descarcă nervii pe ei, iar soldații aduși din partea asiatică a Rusiei sunt în centrul tensiunilor.

Sursele locale din Belarus spun că armata rusă jefuiește zone întregi de pădure de lemne de foc pentru încălzirea taberelor și a hranei, lăsând localnicii fără posibilitatea să își încălzească locuințele. Parcurile naturale sunt, de asemenea, defrișate și pline de gunoaie lăsate de armata rusă.

Accesul vehiculelor grele în zonă a deteriorat drumurile şi alte componente ale infrastructurii rutiere. Rușilor nu le pasă și nu iau în calcul repararea drumuri distruse de şenilate.

Este bine cunoscut faptul că soldații beau, dar soldații ruşi duc acest lucru la extrem: unii aproape au murit de frig, beți, nu au prea mulți bani pentru a cumpăra băutură și au început să fure bunuri pentru a plăti pentru aceasta.

Pe rețelele de socializare au fost încărcate videoclipuri cu soldați ruşi care se plâng de mâncarea proastă. Dacă nu pot face troc pentru mâncare, animalele domestice ale localnicilor dispar. Localnicii sunt prea speriați pentru a raporta toate acestea autorităților, care probabil că oricum nu pot face mare lucru în fața unor oameni mai tot timpul beţi cu arme în mâini.

Din cauza plictiselii, a alcoolismului, a mâncării proaste și a salariilor mici, soldații ruși încep să-şi vândă echipamente militare. Motorina și uniformele sunt bunuri ce le vând în mod obișnuit, dar presa locală relatează că pot fi achiziționate chiar și arme – toate acestea fiind trecute în contul “pierderilor”.

Cronavirusul face ravagii în unitățile ruse staționate în Belarus. Statisticile oficiale arată că numărul de cazuri a depășit toate recordurile. Unitățile armatei au un număr foarte mare de cazuri, atât la soldați cât și la ofițeri, și îi infectează pe localnici. Mulți soldați ruși sunt tratați în spitalele de campanie (corturi), deoarece unitățile medicale locale sunt pline.

Așadar, Putin trebuie să se decidă să invadeze în curând sau să plece acasă înainte ca soldații săi care nu au fost afectați de COVID să bea până la moarte după ce și-au jefuit propria armată, lăsând-o incapabilă să lupte și blocată într-o țară pe care aproape au distrus-o.

SURSA: https://threadreaderapp.com/

Ultimele Articole