Milioane de oameni își petrec viața călătorind. Tu ai face asta?

0

Aproximativ 2,5 milioane de americani și-au părăsit joburile full-time la care lucrau pentru a călători. Iar în Australia, pentru circa un milion de persoane viața înseamnă o continuă călătorie, la propriu.

 

Un studiu realizat în SUA și publicat de wandrlymagazine.com arată că două persoane din 100 își vor vinde casa în care locuiesc, pentru a folosi banii în scopul călătoriilor. Dacă vă întrebați cât de scumpă este viața pe drumuri, studiile indică o sumă de sub 2.000 de dolari pe lună.

 

Aproximativ șase din zece (58%) participanți la studiu spun că marea călătorie a durat între un an și trei ani. Circa o treime dintre călători (34%) sunt plecați de acasă între trei și șapte ani, în timp ce 8% dintre aceștia călătoresc timp de un an.

 

Aceste persoane care se deplasează pe distanțe lungi sunt o mană cerească pentru industria turismului diferitelor țări. În anul 2012, turismul internațional a generat venituri de 1.300 de miliarde de dolari.

 

Jumătate dintre cei care călătoresc perioade îndelungate de timp au venituri de sub 30.000 de dolari pe an. 35% dintre repondenți au venituri cifrate între 30.000 și 50.000 dolari anual, în timp ce 10% au venituri cuprinse între 75.000 și 100.000 dolari pe an. Cei mai puțini, doar 5% dintre călătorii profesioniști, au venituri ce depășesc suma de 100.000 dolari/an.

 

Patru din șapte turiști de acest gen preferă să se deplaseze cu propriul autoturism sau cu unul închiriat. Cele mai preferate mijloace de transport sunt automobilul și avionul, fiind evitate bicicleta și vaporul.

 

Totodată, aproape jumătate (49%) dintre călătorii de profesie pleacă împreună cu familia și copiii. Circa un sfert (23%) sunt doar cupluri și tot atâția turiști singuratici.

 

Cum își câștigă banii pentru călătorii? 11% dintre repondenți au un job la care trebuie să se ducă fizic, în timp ce 72% dintre aceștia lucrează online.