Ministerul Justiției vine cu lămuriri pentru sindicaliștii din Educație, după contestarea OUG de creșteri salariale

0

Ministerul Justiției a explicat marţi, că notele de fundamentare ale ordonanţelor de urgenţă sunt obligatorii şi sunt asumate şi semnate de către prim-ministru şi contrasemnate de miniştrii, atât cei care iniţiavă documentul, cât şi cei care vor implementa prevederile.

Reacţia vine la solicitarea Ministerului Educaţiei, după ce sindicaliştii din sistem s-au arătat nemulţumiţi că majorarea salarială pentru profesorii debutanţi nu apare în textul ordonanței aprobate săptămâna trecută, ci doar în Nota de fundamentare.

Ministerul Justiţiei anunţă, marţi, că a fost solicitat de către Ministerul Educaţiei să facă precizări cu privire la tehnica elaborării unor acte normative.

”Potrivit art. 30 şi 34 din Legea nr. 24/2000 privind Normele de tehnică legislativă privind elaborarea actelor normative, precum şi a art. 108 din Constituţie, notele de fundamentare ale ordonanţelor de urgenţă şi expunerile de motive ale proiectelor de lege privind aprobarea ordonanţelor de urgenţă sunt obligatorii pentru promovarea şi adoptarea proiectelor, fiind asumate şi semnate de către Prim-Ministru şi contrasemnate de miniştrii conducători ai ministerelor iniţiatoare/coiniţiatoare şi ai ministerelor cu atribuţii în aplicarea actului normativ, aşa cum sunt semnate şi contrasemnate şi actele normative respective şi însoţesc ordonanţa de urgenţă în întreaga procedură”, a transmis, marţi, Ministerul Justiţiei.

Reacţia vine după ce sindicaliştii din Educaţie s-au arătat nemulţumiţi că majorarea salarială pentru profesorii debutanţi nu apare în textul ordonanţei aprobate săptămâna trecută, ci doar în Nota de fundamentare.

Sindicaliştii au cerut Guvernului să îşi asume printr-un act normativ modificările cuprinse acum doar în Nota de fundamentare a ordonanţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.