AcasăEconomieMinistrul Economiei, Florin Spătaru: Toate autoturismele din Europa sunt dotate cu cel...

Ministrul Economiei, Florin Spătaru: Toate autoturismele din Europa sunt dotate cu cel puţin o piesă produsă la Sibiu

”Toate autoturismele din Europa sunt dotate cu cel puţin o piesă produsă la Sibiu. Sunt, astăzi, la Sibiu, într-o vizită de lucru care a început cu un tur al celor mai mari companii care îşi desfăşoară activitatea în Parcul Industrial Vest. Parte dintre aceşti mari angajatori produc componente pentru autovehicule, începând de la chei de contact, până la schimbătoare de viteză, sistemele de siguranţă şi multe altele”, spune ministrul pe Facebook. 

 

Florin Spătaru arată că ”multe autoturisme pe care le vedem pe şoselele din Europa au chiar jumătate dintre componentele tehnice produse în ţara noastră”.

 

”Tocmai de aceea, ca ministru al economiei întotdeauna mi-am exprimat sprijinul pentru menţinerea şi chiar dezvoltarea sau extinderea afacerilor cu capital străin sau românesc”, apreciază ministrul Economiei.

 

Ministrul anunţă că ieri, Guvernul României a aprobat schema de ajutor de stat, promovată de Ministerul Economiei, pentru industria prelucrătoare, prin care, în următorii 2 ani, companiile pot accesa 300 de milioane de euro sub formă de granturi.

 

”Am discutat, alături de secretarul de stat Mihai Macaveiu şi de deputatul PSD Bogdan Trif, cu o parte dintre oamenii de afaceri care fac parte din Clubul Economic German Transilvania care mi-au vorbit despre problemele de mobilitate, respectiv transportul public local limitat pentru angajaţii care au joburi în Parcul Industrial şi trebuie să se deplaseze din Sibiu, dar şi lipsa forţei de muncă specializată. În acest sens, am decis ca Ministerul Economiei să joace un rol catalizator pentru a pune la aceeaşi masă autorităţi centrale şi companiile mari, astfel încât diferite probleme birocratice, sau de legislaţie cu care mari angajatori din Sibiu se confruntă să poată fi dezbătute”, mai spune ministrul în postare. 

 

Ultimele Articole