Ministrul Muncii explică cum vor fi tăiate pensiile speciale: Acesta este principiul

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că pensiile militare nu sunt pensii speciale şi a precizat, referindu-se la pensiile magistraţilor, că nu crede că cineva trebuie să aibă o pensie care să depăşească salariul preşedintelui României sau salariul în plată.

Marius Budăi a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, când vor fi eliminate pensiile speciale şi care este viziunea sa pe acest subiect.

“Suntem pe ultima sută de metri cu discuţiile cu Banca Mondială şi cu ministerele de resort. Tot în prima parte a lunii septembrie o să mai avem, conform memorandumului aprobat în Guvern, cu tot ce înseamnă miniştrii care fac parte şi care au în coordonare indemnizaţii şi pensii stabilite şi plătite în baza unei legi speciale şi când vor lua soluţia, aşa cum v-am obişnuit până acum, cu siguranţă vom…. “, a afirmat Marius Budăi.

Întrebat dacă pensiile militarilor intră în această categorie de pensii speciale, ministrul Muncii a răspuns: “Din punctul meu de vedere şi din ceea ce am văzut în practica internaţională şi mai ales în studiind legislaţiile din statele membre NATO, pensiile militare nu sunt pensii speciale”.

El a mai fost întrebat dacă magistraţii ar trebui să aibă pensii speciale.

“A fost o discuţie şi este o discuţie intensă şi uzitată foarte mult din punct de vedere politic. Această decizie a fost luată demult tare. Nu cred că cineva trebuie să aibă o pensie care să depăşească salariul preşedintelui, aşa cum a spus şi Marcel Ciolacu, şi mai ales o pensie care să depăşească salariul în plată. Şi atunci aceste discuţii sunt pe masa coaliţiei, sunt în acel comitet la care făceam referire anterior, memorandumul aprobat în Guvern şi venim cu soluţii”, a mai transmis ministrul Muncii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri