Ministrul Muncii: „Pentru fiecare copil născut și crescut avem o reducere a vârstei de pensionare”

0

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit la Realitatea Plus despre noua lege a pensiilor și ce avantaje garantează pentru români. Printre temele dezbătute, ministrul a menționat și cum vor beneficia femeile care au copii de actualele măsuri în ceea ce privește vârsta de pensionare.

„În cazul femeilor am venit cu beneficii pentru acestea, de așa manieră, încât pe de o parte să avem o eșalonare a vârstei de pensionare, pe de altă parte perioada de creștere a copilului să fie perioadă contributivă și pentru fiecare copil născut și crescut să avem o reducere a vârstei de pensionare, dar pe lângă asta am încercat să avem niște praguri astfel încât românii să se poată bucura și de pensie”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii, Bucura Oprescu, a asigurat românii că toate pensiile vor fi recalculate și că vor crește în fiecare an, potrivit noii legi.

„Peste 3 milioane de români vor avea majorări din septembrie. Cei cu 40 de ani contributivi ies la pensie fără penalizare. Pentru anii de studiu superioare românii primesc puncte. Pensiile vor fi majorate fără excepție. Beneficiile din vechea lege rămân, noua lege vine cu plusuri. Pensionari să știe că noua lege garantează majorări anuale. Punctele de stabilitate răsplătesc munca românilor. Cei care muncesc mai multe primesc puncte de stabilitate”, a precizat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.