Ministrul Muncii: „Statul român trebuie să se implice mai mult, atât în sprijinirea producătorilor mici, cât şi în resuscitarea meşteşugurilor”

0

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura – Oprescu, a declarat că producătorii români trebuie susţinuţi cu finanţări pentru atragerea şi formarea forţei de muncă, dar şi pentru a le asigura prezenţa la târgurile internaţionale.

Conform unei postări de pe pagina de Facebook a ministrului Muncii, aceasta a vizitat compania Tapel, o societate de familie din Sibiu, 100% românească, unica din ţară care mai produce piele şi articole din piele.

„Am fost impresionată de calitatea şi frumuseţea produselor pe care le-am găsit în fabrica din Sibiu, unde lucrează doar 20 de oameni. Acest loc reconfirmă faptul că priceperea românilor rămâne un atu care ne poate pune oricând în topul clasamentelor internaţionale, dar pe care, din păcate, nu îl sprijinim suficient şi pe care nu ştim să îl valorificăm în interesul nostru. Statul român trebuie să se implice mai mult, atât în sprijinirea producătorilor mici, dar autentici, cumpărându-le produsele sau asigurându-le prezenţa la târgurile internaţionale, cât şi în resuscitarea meşteşugurilor, prin susţinerea adecvată a celor care încă le practică cu succes. Am cerut colegilor din Ministerul Muncii să gândească proiecte şi să identifice finanţări prin fonduri europene, prin care să dezvoltăm acest sector al meseriilor şi meşteşugurilor”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.