Ministrul Voiculescu îi răspunde primarului Boc: Se plânge degeaba

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, consideră că atacul lansat de unii lideri PNL la adresa sa are doar un scop politic „intern”, pe care nu-și permite el să-l comenteze. „Sunt declarații politice care au de-a face cu politica internă de partid și nu vreau eu să comentez. Am mai spus, dacă există critică constructivă, mă bucur să ascult și să lucrez alături de oricine, dar altfel, nu mă privește”, a comentat Voiculescu luni seara, la Antena3, chestionat despre rostul atacurilor care au venit în ultimele zile la adresa sa, din partea primarului Clujlui Emil Boc, a eurodeputatului Rareș Bogdan, sau din partea președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Violeta Vijulie.

 

NU s-a dat niciun ban! Revoltă pe scena politică. Cine susține centrele de vaccinare

 

 

Primul care a deschis acuzațiile la adresa lui Voiculescu a fost primarul Clujului, Emil Boc, din postura de președinte al Asociației Municipiilor din România. Boc nu s-a limitat să poarte o discuție cu ministrul Voiculescu pe cale instituțională, ci a ieșit public și sâmbătă, și duminică, și luni, să spună că Vlad Voiculescu nu înțelege principii europene și că nu poate să dea ordine autorităților locale cum să organizeze campania de vaccinare, fără să asigure fonduri necesare în acest scop.

„Da, domul Boc a tot repetat ce a comunicat și sâmbătă.  A fost vorba de un act administrativ pe care noi l-am trimis spre consultare către Asociația Municipiilor și către autorități locale. Noi așteptam de la toată lumea reacții scrise. În loc să se întâmple lucrul acesta, domnul Boc a ieșit public să se plângă. Nu știu eu care sunt motivele pentru care face asta. Nu e treaba mea să fac bănuieli, sunt destule probleme în sănătate de care să mă ocup, îi las pe alții să presupună”, a comentat Voiculescu, la Antena3.

 

S-au descoperit erori ”ciudate” la mai multe direcții ale ASF! Noua conducere a luat măsuri

 

 

El a mai spus că în acest moment, Ministerul e în măsură să spună că poate prelua costurile pentru personalul din centrele de vaccinare, în toată țara, care sunt cele mai costisitoare. Amenajarea centrelor nu presupune mare lucru, a apreciat Voiculescu, sugerând că primăriile ar putea să-și asume măcar partea aceasta de cheltuială, chiar și cu ajutor de la Ministerul Dezvoltării.

„Costurilor de amenajre și operare a centrelor de vaccinare nu presupun mare lucru. E vorba de frigidere, paravane, chiuvete, nimic spectaculos. Nu am cerut nimănui să construiască săli de sport sau cămine culturale pentru vaccinare. Plus că o parte din costurile de amenajare pot fi cerute de la nivel central, prin Ministerul Dezvoltării sau alte entități ale Guvernului”

„M-am uitat peste bugetul solicitat de Boc, mă îndoiesc că 104.000 de lei e o sumă de care să se poticnească un oraș de calibrul Clujului” 

Reacția disproporționată a edilului Clujului reiese și din faptul că suma necesară invocată pentru campania de vaccinare nu ar fi prea mare, consideră Voiculescu.

„M-am uitat peste cifre, la bugetul solicitat de Cluj când încă premier mai era domnul Orban. Atunci doamna vicepremier, Raluca Turcan, a invocat pentru Cluj suma de 104.000 de lei. Atât s-a solicitat pentru Cluj. Mă îndoiesc că 104.000 de lei e o sumă de care să se poticnească un oraș de calibrul Clujului”, a comentat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a mai adăugat că dorește să creadă că e vorba doar de o neînțelegere și că în principiu nu ar trebui să fie o problemă în privința organizării și amenajării acestor centre de vaccinare, mai cu seamă că Ministerul Sănătății se angajează să suporte costurile pentru personalul medical, inclusiv costurile pentru stimulentele acordate medicilor de familie, suma ridicându-se la circa 1,4 miliarde de lei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed