Mircea Geoană, despre un nou model economic pentru România. VIDEO

0

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a participat joi la conferința ”Puterea Inovării – Reclădind Încrederea”, care s-a desfășurat la ”Bucharest World Trade Center”

Dedicată rolului primordial al inovației ca forță transformatoare a timpurilor noastre, conferința își propune să promoveze cele mai inovatoare idei, politici și tehnologii, care să permită transformarea modelelor noastre democratice, politice, economice și sociale.

În contextul economic și geopolitic actual, România are nevoie urgentă de o evaluare actualizată a modelului său economic. Țara noastră a fost mult timp ancorată într-un proces de recuperare a decalajelor față de Europa de Vest, dar, având în vedere că dinamica și oportunitățile de dezvoltare se schimbă, doar un salt istoric îi va asigura prosperitatea viitoare. România trebuie să aibă capacitatea de a sări peste anumite etape de dezvoltare Conferința reunește personalități marcante ale lumii euroatlantice din politică, economie sau mediul academic, precum și lideri inovatori din cercetare, media și tehnologie.

Organizatorul conferinței este Asociația Proiectul România 2030 – New Economy Trust (NET), care a beneficiat de sprijinul partenerilor instituționali:

– Atlantic Council – Freedom and Prosperity Center

– Foundation for European Progressive Studies (FEPS)

– National Office of Foresight & Strategy (Espana 2050)

– Cambridge University – Cambridge Industrial Innovation Policy

Invitat la acest eveniment, Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, a vorbit despre un nou model economic pentru România.

Pe măsură ce România navighează prin complexitatea dezvoltării și creșterii economice, în contextul economic și geopolitic actual, există o nevoie urgentă de o evaluare actualizată a modeluluisău economic. România a fost mult timp ancorată într-un proces de recuperare a decalajelor față de Europa de Vest, dar, având în vedere că dinamica și oportunitățile de dezvoltare se schimbă, doar un salt istoric îi va asigura prosperitatea viitoare. Economiile emergente au capacitatea de a sări peste anumite etape de dezvoltare pentru a adopta tehnologii de ultimă oră, practici inovatoare și pentru a investi în sectoarele care dețin cel mai mare potențial de competitivitate.

La conferință au participat nume grele din mediul academic, dintre care amintim:

• Jean-Michel Eymeri–Douzans, Membru al Consiliului Consultativ NET/Președinte al Grupului European pentru Administrație Publică

• Marius Profiroiu, Susținător al Asociației Proiectul România 2030/Prorector pentru Relații Internaționale, Academia de Studii Economice din București (ASE)

• Geert Bouckaert, Director al Institutului de Public Management, Universitatea Louvain

• Ana Maria Mihăescu, Susținător al Asociației Proiectul România 2030/ Manager Regional în cadrul International Finance Corporation (online)

• Dumitru Borțun, Susținător al Asociației Proiectul România 2030/Profesor în cadrul Facultății de Comunicare si Relații Publice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Președintele Juriului de Onoare, Asociația Română de Relații Publice

• Clara Volintiru, Coordonator NET, Director al Black Sea Trust al German Marshall Fund (GMF), Profesor Academia de Studii Economice din București (ASE)

Parteneri Media: Adevărul, Bursa, Economistul, Evenimentul Zilei, Income Magazine, Money.ro, Revista BIZ, RFI România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.