x


 • EUR
  4.6663
  USD
  4.0270
 • 10° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  53%
  Presiune

  34372 hPa
string(16) "instant-articles"

Moise Guran: NU s-a terminat nimic, abia începe!

Aparent singurul lucru pregătit anterior (și nici acela cum trebuie) pentru eventualitatea condamnării lui Dragnea a fost comunicatul dat de Dăncilă. Prima ministru deplânge situația nedezincriminării abuzului în serviciu (deși ne-a spus CCR să îi punem odată prag) ceea ce sugerează că o nouă OUG 13 este aproape. Ea va veni doar dacă Dragnea simte că sar pesediștii la gâtul lui. Altfel are alte metode, multe, de a scăpa de condamnare. Iar noi o singură cale de a-l împiedica să nu-i amnistieze pe toți corupții.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.06.2018, 8:20 | Actualizat: 23.06.2018, 8:20

Nu vreau să anticipez nimic, nici nu mă pricep prea mult la pesediști, nu pot accepta naiv că în partidul ăla mai e cineva atât de prost încât să creadă sincer că Dragnea e un om cinstit care vrea binele țării, iar nu un infractor periculos care o distruge ca să scape el. Am dubii că vor sări la gâtul lui, că-i vor zice măcar domnu Dragnea, în loc de Șefu, sau că vor înceta să-i perie mătreața de pe grumazu-i încercat. Sper să mă înșel, dar eu cred că nimeni nu va mișca în front.

 

Ordonanța de Urgență, sugerată subtil în regretele Dăncilei (prezența oamenilor în stradă încă de miercuri posibil să fi blocat deja o astfel de ordonanță) este o flexare de mușchi nu atât pentru societate sau pentru Iohannis sau pentru Opoziție, ci mai ales pentru pesediști. Care, ce să vezi, probabil chiar și-o doresc, că mulți au bucurii la dezincriminări. Dacă Dragnea îi convinge că e mai bine altfel decât prin OUG, atunci probabil partidul va face scut în jurul său, așa recidivist cum e.

 

Ce înseamnă altfel decât prin OUG? Păi fie prin CCR, fie prin Parlament.

 

mai multe, pe Moise.ro